Ressam Yakupoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Ressam Yakupoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Dünyaca ünlü Kütahyalı ressam, neyzen ve minyatürist Ahmet Yakupoğlu, defnedildi

KÜTAHYA (AA) - Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden dünyaca ünlü Kütahyalı ressam, neyzen ve minyatürist Ahmet Yakupoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

96 yaşında vefat eden Yakupoğlu için ilk tören, kendisinin yaptırdığı Kütahya'nın simgelerinden Maltepe Mahallesi'ndeki Çinili Camii'de düzenlendi.

Törende, Yakupoğlu'nun sanat hayatını, Marmara İlahiyat Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Uygun anlattı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve çok sayıda sanatçının katıldığı törende, sela verilip helallik alındı.

Güral, burada yaptığı konuşmada, yüzlerce sanat eseri olan Kütahya'nın önemli bir değerinin sonsuzluğa uğurlandığını söyledi.

Yakupoğlu'nun unutulmayacak bir sanatçı olduğunu belirten Güral, şöyle devam etti:

"Değerli sanatçımızın Kütahya'ya bugüne kadar çok büyük hizmetleri oldu. Bu sebeple Kütahya'nın üzerinde Sayın Yakupoğlu'nun çok hakkı vardır ve kendisi unutulmayacak büyük bir sanatçıdır. Kütahya'da onun yanında bulunmayan, onun musikisini dinlemeyen, onun güzel sözlerinden nasibini almayan kimse yoktur. İnşallah büyük sanatçımız Kütahya'ya hakkını helal eder. Eserlerine baktığımızda, hem resimleri hem de anekdotları belgesel niteliğinde. Eserleriyle Kütahya'yı en iyi en güzel şekilde tasvir eden bir sanatçıydı."

Daha sonra Kütahya Ulu Camii'ne getirilen Yakupoğlu'nun naaşı, ikindi vakti Marmara İlahiyat Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Uygun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından Ahierbasan Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakupoğlu, yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğü Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler