Resimle kadın girişimciliğini anlattılar

Resimle kadın girişimciliğini anlattılar

Kırşehir'de düzenlenen "Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği" konulu yağlı boya resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulunun Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde düzenlediği "Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği" konulu yağlı boya resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kırşehir TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bu yıl 29'uncusu düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında "Bacıyan-ı Rum" felsefesini ön plana çıkarmak ve kadın girişimciliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Ahilikteki kadın örgütlenmesi olan Bacıyan-ı Rum ile ilgili daha çok etkinlik düzenleyerek tüm Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini ifade eden Ekicioğlu, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret etti.

Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Seher Ünsal da kadın girişimciler olarak bu yıl da Ahilik Haftası kutlamalarında farkındalık oluşturduklarını vurgulayarak, "Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği" konulu yağlı boya resim yarışmasında dereceye girenleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren resimlerin sahiplerine ödülleri verildi. "Ekmekçi Kadınlar" adlı eseriyle birinci olan Canan Karlı'ya 3 bin, "Lastikçi Vesile Teyze" isimli eseriyle ikinciliği elde eden Demet Hatunoğlu'na 2 bin ve "Girişim Yolculuğu" adlı eseriyle üçüncü olan Fatma Cengiz'e bin lira para ödülü takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :