Rektör Yardımcısı Karabulut'tan ilçe ziyareti

Rektör Yardımcısı Karabulut'tan ilçe ziyareti

Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, üniversitenin ilçelerde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarını ziyaret etti

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, üniversitenin ilçelerde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarını ziyaret etti.

Ziyaretlerinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Karabulut, ziyaret ettiği yerlerde S.Ü'nün birim yöneticileriyle görüşerek, okulların sorunları hakkında bilgi aldı.

S.Ü'nün ilçelerde bulunan tüm birimlerini 17 gün içerisinde ziyaret eden Karabulut, "Gittiğimiz yerlerde öncelikle idarecilerimizle okullarımızın eksikliklerini ve ihtiyaçlarını konuştuk. Sonra hep beraber okul binasını, kütüphaneleri, laboratuvarları gezdik." dedi.

İlçelerdeki öğrencilerin S.Ü Elektronik Kütüphanesi aracılığı ile 3.5 milyon veri kaynağına ulaşabildiğini belirten Karabulut, bunun dışında yakıt depolarını, iş güvenliği ile ilgili izinleri ve engelliler için gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını kontrol ettiklerini dile getirdi.

Etrafını aydınlatabilecek nesiller yetiştirmek istediklerini söyleyen Karabulut, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 89 bin öğrencinin yükünü omuzlarımızda hissettik. Bu kardeşlerimizi mesleklerinde derinlemesine bilgi sahibi olan, vatana millete faydalı, bize çocuklarını emanet eden ailelerin beklentilerine cevap verecek şekilde yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda bu gençlerimizi Türkiye'yi yöneten siyasi iradenin önündeki hedef olan 2023, 2051, 2071 gibi tarihlerin altını dolduracak, o tarihlerde istenen hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli olan potansiyelin sahibi bireyler olarak görüyoruz. Üniversiteye başlayan öğrencilerin daha nitelikli olmaları konusundaki sorumluluğu eğitimcilerin yerine getirmesi gerekli."

Karabulut'a, ilçe ziyaretlerinde S.Ü Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Salih Aydoğan ve Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Eray Tulukçu ve Doç. Dr. Özcan Koçyiğit de eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :