Rekortmen gülleci gözünü Avrupa'ya dikti

Rekortmen gülleci gözünü Avrupa'ya dikti

Gülle atmada yıldızlar, gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde Türkiye rekorlarını elinde bulunduran milli sporcu Osman Can Özdeveci, 16. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda altın madalyayı hedefliyor- Osman Can: "Hedefim oradan altın madalyayla dönmek. Rekor d

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye rekortmeni gülleci Osman Can Özdeveci, 12-13 Mart'ta Romanya'da yapılacak 16. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda zirveye çıkmak istiyor.

Gülle atmada yıldızlar, gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde Türkiye rekorlarını elinde bulunduran Konyalı milli sporcu Osman Can, beden eğitimi öğretmeninin 8 yıl önce yönlendirmesiyle gülle atma sporuna başladı.

Bu sporda kendisini geliştirdikten sonra şimdiki antrenörü Cemalettin Balcı ile tanışan 21 yaşındaki milli sporcu, aldığı başarılı sonuçlarla milli takıma yükseldi. Katıldığı turnuvalarda, yıldızlar kapalı salonda 18,35, açıkta 19,25, gençler kapalı salonda 18,80, açıkta 19,70 ve 23 yaş altı açıkta ise 18,96 metrelik derecesiyle Türkiye rekorlarına sahip Osman Can'ın, uluslararası arenada Dünya Gençler Şampiyonası'nda ise 5.'liği bulunuyor.

Çalışmalarını sürdüren Özdeveci, mart ayında katılacağı kış kupasında altın madalyayı Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor.


- "Hedefim, tüm kategorilerde Türkiye rekorlarını kırmak"


Osman Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gülle sporuna başladığı günden bu yana başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.

Katıldığı turnuvaların çoğunda madalya aldığını belirten Özdeveci, "Milli takıma girdikten sonra yıldız kategorisinde 18,35 metrelik derecemle Türkiye rekorunu kırdım. Daha sonra derecelerim üst üste geldi. Gençlerde ve 23 yaş altında da Türkiye rekorları bende. Hedefim, tüm kategorilerde Türkiye rekorlarını kırmak" dedi.

Milli sporcu, uluslararası alanda da adını duyurmak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye rekorlarının birçoğu bende olduğu için çok mutluyum. İnşallah daha iyilerini yapmak istiyorum. Mart ayında Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 23 yaş altında yarışacağım. İnşallah hedefim oradan altın madalyayla dönmek. Rekor da kırabilirsem ne mutlu bana. Daha sonraki hedeflerimden birisi de 2020 Olimpiyatları. Orada seyircilerin coşkusunun bulunduğu bir ortamda yarışmak istiyorum. İlk gideceğim olimpiyatlarda başarılı olmak istiyorum. İnşallah altın madalyayı ülkeme getiririm."


- "Yetenekleri üst seviyede"


Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Cemalettin Balcı, Osman Can Özdeveci'nin başarılı bir sporcu olduğunu dile getirerek, "Sporcumuzun Türkiye şartlarında yetenekleri üst seviyede. Bu kadar başarılı olmasa o rekorları kıramaz. Sporcumuzla şampiyonalar için çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda ilk hedefimiz altın madalyayı alıp, İstiklal Marşımızı okutturmak" ifadelerini kullandı.

Rekortmen gülleci gözünü Avrupa'ya dikti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler