"Reisimiz 'ayrılın' diyene kadar buradan ayrılmayacağız"

"Reisimiz 'ayrılın' diyene kadar buradan ayrılmayacağız"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor- Külliye önünde bekleyen Kılıç:- "Bugün burada olmamızın sebebi, Uhud Dağı'nda da Okçular Tepesi'ndeki okçuların savaşı kazandıklarını düşüne

ANKARA (AA) - ENES DURAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde demokrasi nöbeti tutan Aytaç Kılıç, "Bugün burada olmamızın sebebi, Uhud Dağı'nda da Okçular Tepesindeki okçuların savaşı kazandıklarını düşünerek, tepeyi terk etmesiyle Peygamberimizin dişinin kırılma olayıdır. Biz, reisimiz 'ayrılın' diyene kadar buradan ayrılmayacağız." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında nöbete devam eden vatandaşlar, Millet Camisi'nde namaz kılıyor ve darbe girişiminde şehit edilenler için dua okuyor.

Nöbet tutan vatandaşlardan Aytaç Kılıç, 15 Temmuz günü helikopterlerin sesiyle bazı şeylerin yolunda gitmediğini fark ettiklerini ve dışarı çıktıklarını belirterek, daha sonra radyodan olayın ne olduğunu öğrendiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle meydanlara çıktıklarını söyledi.

Olayın yaşandığı günden bu yana Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde olduğunu ifade eden Kılıç, "Milli iradeye sahip çıkmak için sokaklardaydık. Ben ve arkadaşlarım irtibatlar kurduk, hep birlikte dışarılardaydık. Yakınımdakilerden kimse evinde oturmadı. Her kesimden insanlar dışarı çıktı ve tepkisini gösteriyor." diye konuştu.

Kılıç, o gece külliyenin önünde üstlerine mermi yağdırıldığını anlatarak, o günün bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Millet iradesinin üstün gelmesiyle hüzünlü bir mutluluk yaşadıklarını anlatan Kılıç, "Herkesin sokağa dökülmesi ve kurşunların önüne atlaması ve yaşanan o duygu yoğunluğunu anlatmak çok zor. Milli duygular içerisindeyiz. Bugün burada olmamızın sebebi, Uhud Dağı'nda da Okçular Tepesi'ndeki okçuların savaşı kazandıklarını düşünerek tepeyi terk etmesiyle Peygamberimizin dişinin kırılma olayıdır. Biz, reisimiz 'ayrılın' diyene kadar buradan ayrılmayacağız." ifadesini kullandı.

- "Bu ruhu yaşamamızın en büyük nedeni, 28 Şubat"

Nöbet tutan vatandaşlardan Ali Sağlam da olayı ilk duyduklarında abdest alıp beklemeye başladıklarını ve Cumhurbaşkanının davetiyle evden ayrılıp, Çiftlik Kavşağına geldiklerini söyledi.

Çiftlik Kavşağından Külliye'nin bulunduğu yöne insanların akın ettiğini aktaran Sağlam, şöyle konuştu:

"Millet Camisi'nin önünde insanlar panik halindeydi, helikopter geçiyordu tepemizden. Daha sonra ateş etmeye başladılar. Birkaç defa yere yattık. Helikoptere meydan okuyan 70-80 yaşlarında teyzeler, amcalar vardı orada. Çok korktuk ama kaçmıyorduk, değişik bir ruh vardı. Bu ruhu yaşamamızın en büyük nedeni, 28 Şubat'ın bizi yakından etkilemesidir. Bana 'sokağa çıkamazsın' şeklindeki bir ifade, katlanılacak bir şey değildi. Ancak bizim yaptığımız çok büyük bir şey de değil. Tankın önüne koşan, birinden birine atlayan kahramanlar var orada."

Sağlam, olayların akabinde ortaya bir şey koymaya çalıştıklarını ve insanları nöbete çekmek için çadır kurduklarını ifade ederek, fikirlerinin isabetli olduğunu ve 7 gün sonra çadır sayısının 30'un üzerine çıktığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler