Rehinelere Karşılık IŞİD Komutanının Ailesi mi?

Rehinelere Karşılık IŞİD Komutanının Ailesi mi?

IŞİD tarafından alıkonan 49 Türkiye Musul Konsolosluğu çalışanlarının Türkiye’ye yapılan iadesinde çok şey iddia edildi. Bunlardan birisi de timeturk.com sitesinin iddiası.

 Timeturk.com sitesine göre rehinelerin bırakılmasında Suriye’nin muhalif gruplarından Livaül’Hamd’ın elinde alıkonan ve IŞİD’in beyni olarak raporlara geçen Hacı Bekir isimli kişinin ailesinin Türkiye tarafından kurtarılarak IŞİD’e teslim edilmesinin etkili olduğu söylendi.

 Hacı Bekir isimli kişi geçtiğimiz aylarda öldüğü açıklanmış ve IŞİD’in organizasyonunda oldukça etkin olduğu söylenmişti. Hacı Bekir daha önce Irak Baas Ordusu’nda görev almış bir subayken  ABD’nin ülkeyi işgalinden sonra direniş grubu kurmuş ve o dönem Irak EL KAİDE’si olarak bilinen Zerkavi yönetimine biat etmişti. Daha sonraları ise Ebu Bekir EL Bağdadi’nin yardımıyla IŞİD’in şura yönetimine kadar yükselmişti.

 Hatta Hacı Bekir’in IŞİD’e katılımıyla IŞİD içerisinde BAAS’tan gelen isimlerin çoğaldığı bilinmekteydi.

 

Etiketler :