Rehabilitasyon Merkezinde Skandal: Otizmli Öğrenciyi Darp Eden Öğretmen Tutuklandı

Rehabilitasyon Merkezinde Skandal: Otizmli Öğrenciyi Darp Eden Öğretmen Tutuklandı

Büyükçekmece'de bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde akademik eğitimi olmayan öğretmenin, otizmli öğrencisini darp ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Büyükçekmece'de bulunan özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde akademik eğitimi olmadığı belirtilen öğretmenin, otizmli öğrencisi Kadir A.'yı darp ettiği iddia edildi.

Olay, Kadir A.'nın eve dönüşünde vücudundaki morlukları göstermesiyle ortaya çıktı. Durumu polise bildiren anne Telli A., yaşananları şu sözlerle aktardı: "Kadir yemek yaparken yanıma geldi ve 'Öğretmenim beni dövdü' dedi. Ben de 'Nasıl vurdu Kadir?' diyerek sormaya başladım. Bana sopa ile dövdüğünü ve boğazını sıktığını söyledi. Tabii ben de bu sözleri duyar duymaz şok oldum ve hemen okul müdürünü aradım."

Polis, Kadir A'yı darp ettiği iddia edilen öğretmeni gözaltına aldı ve adliyeye sevk etti. Öğretmenin tutuklandığı bilgisi verilirken, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin de öğretmenin iş akdini feshettiği açıklandı. Ancak aile, okulun ihmali olduğunu ileri sürüyor.

Olayın ardından konuşan Kadir A.'nın ablası Ruken A., öğretmenin akademik bir eğitim almadığını iddia ederek şunları söyledi: "Kadir'e bu şiddeti gösteren şahsın akademik bir eğitim dahi aldığını düşünmüyorum. Hiçbir eğitimi olmayan birinin normal çocuklara bile eğitim vermemesi gerekirken, özel çocukları nasıl emanet edebiliriz."

Bu skandalın ardından aile, devlet büyüklerinden konunun takipçisi olmalarını ve şahsın en ağır cezayı alması için adımlar atmalarını talep ediyor.

Rehabilitasyon Merkezinde Skandal: Otizmli Öğrenciyi Darp Eden Öğretmen Tutuklandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.