Recep Konuk’tan zam eleştirisi! Denklemin solundakiler…

Recep Konuk’tan zam eleştirisi! Denklemin solundakiler…

Türkiye’de artan gıda fiyatları nedeniyle vatandaşlar yetkili makamlara müracaat yapınca denetim kararı alındı. Bunun ardından gözler satıcılara ve üreticilere çevrildi.

Artan dolar kuru ve üretici maliyetleri nedeniyle piyasalarda satılan ürünlerin fiyatları artışa geçince hükümet aldığı kararla denetim yapılması talimatı verildi.

Tüm Türkiye’de yapılan denetimler bugün başladı. Ürünlerde uygunsuzluk görülmesi halinde firmalara ve markalara cezai işlem uygulanacak.

DAHA ÖNCE DE VARDI

Ticaret Bakanlığı daha önce yine artan kur nedeniyle fiyatlardaki değişimleri vatandaşların ihbarda bulunabilmesi için Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Bildirimi kısa adıyla HFA-Bildirimi Uygulaması’nı yayına sokmuştu. Mobil cihazlar üzerinden kullanılan uygulama sayesinde vatandaşlar çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları anında bildirebiliyordu.

TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI

Yine geçtiğimiz yıllarda bazı büyükşehirlerde artan sebze fiyatları nedeniyle tanzim satış noktaları kurulmuştu. Bu uygulama bu yıl yapılamadı.

KONUK’TAN İTİRAZ

PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, verilen cezaların haksız olduğu görüşünde. Konuk, kendine ait sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda ürünün maliyetinin nasıl fiyatlandırıldığıyla ilgili bir grafiği kullanıcılarıyla paylaştı.

Konuk paylaşımında şu cümleyi ve grafiği paylaştı:

Bir Hatırlatma: Mazot + Gübre + Tohum + İlaç + Su + Elektrik ve Tarlanın Dışındaki Diğerlerinin Kazançları = Ürün Fiyatı (Mamul Ürün Raf Fiyatı)

recep-konuk-itiraz.jpgkonuk-paylasim.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum