Ramazanın ruhunu fırınında yaşatıyor

Ramazanın ruhunu fırınında yaşatıyor

Erzurum'da bir fırıncı, şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ekmek, tüm müşterilerine iftarlık tatlı ikramı ve "askıda ekmek" uygulamasıyla, cömertlik ve yardımlaşma ayı olan ramazanın ruhunu iş yerinde yaşatıyor- Fırın sahibi Koç:- "Ramazan ayı kardeşlik,

ERZURUM (AA) - MUHAMMET MUTAF - Erzurum'da bir fırıncı, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz ekmek, alışveriş miktarları ne olursa olsun tüm müşterilerine iftarlık tatlı ikramı ve "askıda ekmek" uygulamasıyla ramazan ayının ruhunu işletmesinde yaşatıyor.

Erzurum'daki bir fırın işletmesi, yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve merhamet duygularının öne çıktığı ramazan ayındaki uygulamalarıyla, bu duyguların yaşanmasında ve yaşatılmasında örnek oldu.

Şehit ve gazi aileleri için ücretsiz ekmek uygulaması başlatan fırın, aynı zamanda ekmek alan her müşterisine alışveriş tutarına bakmaksızın, dilediği kadar iftarlık tatlı ikramı yapıyor ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak isteyenlere "askıda ekmek" uygulamasıyla aracı oluyor.

Fırın sahibi Aykut Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1986'dan beri hizmet verdiklerini, baba mesleği olarak bu işi yaptıklarını anlattı.

Bu yıl, ramazanın ruhuna uygun bir şeyler yapmak istediklerini ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Ramazan ayı cömertlik, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet ve bereket ayı olduğu için biz de bu yılki ramazan ayında özellikle Doğu ve Güneydoğu'da şehit düşen ve gazi olan kardeşlerimizi ve ailelerini düşünerek, bir nebze olsun ailelerine destek olmak adına bütün şehit ve gazi yakınlarına istediği kadar ekmek yardımında bulunmaya başladık. Bu sadece ramazan ayı için geçerli olmayıp ramazan ayından sonra da biz burada var olduğumuz sürece, bu işletme burada olduğu sürece bütün şehit, gazi ve yakınlarına elimizden geldiğince bütün desteklerimizi her zaman yapacağız."

- Her müşteriye iftarlık tatlı

Koç, ramazan ayının ruhunu yansıtmak için ayrıca her müşterilerine iftarlık tatlı ikramı yaptıklarını ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen müşterileri için "askıda ekmek" geleneğini işletmelerinde yaşatmaya başladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Fırınımıza giren her müşteri bir ekmek de alsa beş ekmek de alsa her halükarda kendisine tatlısını ikram ediyoruz. Bunun için de herhangi bir kısıtlama koymadık. Üç kilo, beş kilo, on kilo gibi bir limitimiz yok. Ne kadar talep görürse o kadar veriyoruz. Bir diğer etkinlik olarak 'askıda ekmek' kampanyamız var. Aslında bu bir kampanya değil ama arada buna da vesile oluyoruz. Durumu iyi olan vatandaşımızın durumu daha kötü olan arkadaşlarımıza, ailelerimize yardımcı olabilmesi adına arada bir köprü oluyoruz. Böylece hayırseverlerin hayırlarını, hayra muhtaç olanlara iletmiş oluyoruz."

İşletme olarak ramazanla birlikte uygulamaya koydukları bu etkinliklerden mutluluk duyduklarını dile getiren Koç, "Ramazan ayı kardeşlik, paylaşma ve bereket ayı. Biz de bu sebeple bu düşünceyle yola çıkarak bunları yaptık. Bütün esnafımızın da bu şekilde duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Herkesin bu ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Müşterilerden Hüseyin Şimşek, fırının ramazan dolayısıyla başlattığı uygulamaların örnek olduğunu ifade ederek, "Takdir edilecek bir konu. Bunun bütün fırınlarda olmasını ve devam etmesini isterim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :