Ramazanda trafik yine sıkışacak mı?
Okul ve iftar saatlerinde vatandaşların yolda kalmaması için ek tramvay ve otobüs seferleri düzenlenecek. Vatandaşların şehir içi trafiğinin sıkışmaması için alternatif yol güzergâhlarını kullanması öneriliyor. Buna rağmen vatandaşlar trafik sıkışıklığına
Bu yıl Ramazan ayının okulların açılma dönemine denk gelmesi dolayısıyla şehir içi ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için ilgili kurum ve kuruluşlar ek tedbirler alıyor. İlköğretim birinci sınıfa kaydını yaptıran öğrenciler ile anaokulu öğrencileri bugün “uyum sağlamak” amacıyla okula başlayacak. Bir hafta sonra da bütün ilk ve orta dereceli okullar 2007–2008 eğitim ve öğretim yılına başlayacak. 12 Eylül Çarşamba günü de ilk teravih namazı kılınıp ilk sahura kalkılacak. 13 Eylül’de başlayacak Ramazan’la birlikte şehir içi trafiğinde özellikle okula gidiş ve dönüş saatleriyle iftar saatlerinde önemli bir yoğunluk yaşanması öngörülüyor. bu yoğunluğun trafik sıkışıklığına dönüşmemesi için uzmanlar vatandaşları uyarıyor.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Öz halen yaz tarifesinin sürmesine rağmen, vatandaşların ev ve işyerlerine ulaşmada, öğrencilerin okullarına gitmede herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için özellikle okula gidiş ve dönüş ile iftara yakın saatlerde ek tramvay ve otobüs seferleri koyacaklarını bildirdi. Öz “Vatandaşlarımızın huzur içinde şehir içi yolculuk yapabilmeleri için geçtiğimiz hafta arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız toplantılarda alınması gerekli tedbirleri tartıştık. Ramazan ayına ve okul sezonuna ilişkin gerekli hazırlıklarımızı bitirmeye gayret ettik” dedi.
Şehir içinde trafik sıkışıklıklarının yaşanmaması için vatandaşların trafik kurallarına harfi harfiyen uymalarının şart olduğunu belirten Öz, “Bu konuda vatandaşlarımızın gerekli saygı ve hassasiyeti, Ramazan ayının ulviyetine yakışan sabrı, dirayeti ve duyarlılığı göstereceğini umut ediyoruz” diye konuştu.
Önceki yıllarda UKOME’nin aldığı bütün tedbirlere ve vatandaşlara yaptıkları uyarılara rağmen şehir içi trafiğinin tıkandığını belirten uzmanlar ise “Ne kadar tedbir alınırsa alınsın bu tedbirler kimi vatandaşların duyarsızlıkları sebebiyle işlemeyebiliyor. Kritik saatlerde şehir içi trafiğinin rahatlaması için hem ilgili kurumların hem de vatandaşların yeterli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor” şeklinde konuştular. Murat Güzel-Memleket