Ramazan'a özel 'Hikmet Kitaplığı'

Ramazan'a özel 'Hikmet Kitaplığı'

Mübarek Ramazan ayı yaklaşırken alışveriş merkezlerinin yanı sıra kitapçılarda da hazırlıklar son raddeye geldi

Kitap Dünyası, Ramazan’ı feyizli bir atmosferde yaşamak isteyenlere yönelik ‘Hikmet Kitaplığı’ serisi oluşturuyor.

Ramazan ayında dini kitaplara ilginin arttığını söyleyen Kitap Dünyası sahibi Mustafa Çalışkan, bu ilginin diğer aylarda da sürmesi gerektiğini dile getirdi. Ramazanla birlikte insanların hal ve hareketlerine diğer günlere göre daha çok dikkat etmeye başladıklarını anlatan Çalışkan, bu ayda dini kitaplara ilginin de memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyledi. Vatandaşların hem okumak için hem de hediye etmek için dini kitaplara yöneldiklerini kaydeden Çalışkan, “Ramazan, dini hassasiyetlerimizin doruk noktaya ulaştığı bir aydır. Kitaplar da bildiğimiz ama unuttuğumuz pek çok hayat iksirini sayfalarında barındırır. Bilgilerini tazelemek isteyenlerden tutun da bilmediklerini öğrenmek isteyenler için de Ramazan ayı tam bir fırsattır” dedi.

RAMAZAN İÇİN ÖZEL KİTAPLAR

Özellikle Kur’an-ı Kerim’e olan ilginin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Çalışkan, “11 aydan daha hayırlı olan Ramazan’da insanlarımızın Kur’an’a daha bir ehemmiyet vereceğini düşünüyoruz. Bu konuda ticari bir kaygımız bulunmuyor. Kur’an’a olan ilgi bizleri memnun ediyor” diye kaydetti. Kitap Dünyası olarak Ramazan’la ilgili hazırlıklarının bir kısmını tamamladıklarını, bu yönde çalışmalarının devam ettiğini belirten Çalışkan okuyucuya özel bir sürprizlerinin olacağını da belirtti. Kitap Dünyası olarak Hikmet Kitaplığı adı altında on kitaptan oluşan bir seri hazırladıklarını vurgulayan Çalışkan, seriyle ilgili şunları söyledi: On kitaptan oluşan bu dizi; Resulün Nurundan Şemaili Şerif (Tahir Galip Seratlı), Miraç Boyutundan Hikayeler (Tahir Galip Seratlı), Ömer Hayam (Tahir Galip Seratlı), Nurulhüda (Tahir Galip Seratlı), Nasreddin Hoca ve İncili Çavuş Mizahı (Tahir Galip Seratlı), Tuffe-i İsmailiye (İsmail Hakkı Bursevi), Hidayet Rehberi (Karakaş Sadi Ömer Bin Mehmet), Gavsiye Risalesi Tercümesi (Lalizade Abdül Baki), Melamilik ve Melametiler (Lalizade Abdül Baki), Abdül Kadir Geylani Hz. Seçmeleri kitaplarından oluşuyor.

RAMAZAN ARINMA AYIDIR

Ramazan ayının insanın nefsini köreltmesi ve maneviyata yönelmesi için büyük bir fırsat olduğunu belirten Çalışkan, bu ay boyunca insanların kendilerini geliştirmesi ve kitaplardan faydalanması tavsiyesinde bulundu. Ramazan ayının faziletlerinden bahseden Mustafa Çalışkan, Ramazanla ilgili duygularını şöyle dile getirdi: Ramazan arınma ayıdır, bereket, sevgi, muhabbetin, bütün iyi duyguların, güzelliklerin ayıdır. On bir ayın sultanı olan bu ayda ibadetlerimizi tam yapmalıyız, bol bol Kuran-ı Kerim okuyup, dolu dolu huzur içinde bir ay geçirmeliyiz. Şerife Erk-memleket.com.tr