Ramazana doğru

Ramazana doğru

SİVAS (AA) - Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Balkan, mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi...

SİVAS (AA) - Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balkan, mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti. Bu yılın ramazan temasının "Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlendiğini anlatan Balkan, "İlimizde yapacağımız vaaz-irşat ve diğer programlarda belirlenen tema çerçevesinde kardeşlik bağlarımızı ve ilişkilerimizi yeniden daha güçlü hale getirip, Ramazan ayının rahmet iklimiyle birlikte inşallah gönüller yapacağız." ifadelerini kullandı.

Gönülleri kazanmanın en etkili yolunun insanlara değer vermekten, onlara sevgi ve saygıyla muamele etmekten geçtiğini belirten Balkan, şunları kaydetti:

"Bu sebeple yüce dinimiz İslam'da gerçek zenginliğin gönül zenginliği olduğu dile getirilmiştir. Ruhların arındığı, kalplerin parıldadığı, suçların ve günahların azaldığı bu mübarek ayda insanlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için Sivas Müftülüğü olarak 2016 yılı ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık.

Bu itibarla, ramazan ayı boyunca cami görevlilerimize zaruri haller dışında izin verilmeyecektir. Camilerimizin tümünde mukabele programları olacak. Paşa ve Ulu camimiz başta olmak üzere her gün öğle ve yatsı namazı öncesi vaaz programları icra edilecektir. İlimiz merkezinde 8 camimizde hatimle teravih namazı kılınacak. 10 camimizde itikafa girilebilecek ve 11 camimizde sakal-ı şerif ziyaretleri tertip edilecektir. Gerek müftülüğümüz ve gerek Buruciye Medresesinde görevlilerimiz tarafından dini danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sürdürülecektir."

Balkan, ramazan ayını tebrik ederek insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler