Ramazan öncesi dini kitaplara rağbet artıyor

Ramazan öncesi dini kitaplara rağbet artıyor

Ramazan’ın yaklaşmasıyla kitapçılarda dini kitaplara rağbet artıyor. Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler soluğu kitapçılarda alıyor.

Ramazan’ın yaklaşmasıyla manevi düşüncelerin ağırlık kazandığını ve bu nedenle tasavvufla alakalı klasik kitapların satışlarının arttığını söyleyen Enes Kitapevi satış elemanı Ahmet Odun, “Öncelikle ehlisünnet itikadının yani inancının tam anlamıyla öğrenilmesi gerekmektedir. Daha sonra tasavvufi kitapların okunması gerekiyor. Ehlisünnet inancını öğrenmeden tasavvufi kitap okumak fırtınalı okyanusta seyahat etmeye benzer” dedi.

DİNİ KİTAPLAR AĞIRLIKTA

Ramazan’a az bir zaman kalması nedeniyle özellikle dini kitapların daha çok satıldığını ve talebin her geçen gün arttığını dile getiren Odun, “Örneğin, İmam Gazali, Ebuleyis Semerkandi, İmam Rabbani Hazretleri gibi büyük insanların kitapları talep görüyor. Ancak insanlarımızın seçici olmasını öneriyoruz. Dediğim gibi ilk önce ehlisünnetin öğrenilmesi gerekiyor. Bu konunun ihtimali insanları hem bu dünyada hem de ahirette sıkıntıya düşürebilir. Bu yüzden insanlarımız öncelikle bu konuya karşı lütfen biraz daha dikkatli olsunlar. Bence insanlarımızın düştüğü en büyük hata bilgiyi yanlış kaynaklardan öğrenmesidir. Doğru bilgi doğru kaynaktan öğrenilir. Yoksa doğruyu ararken fark etmeden yanlışın bir parçası oluruz. Bundan daha kötüsü de doğru bildiğimiz yanlışları başkalarına yani etki alanımızda bulunan insanlara yanlışı doğru olarak göstermektir. Bunu için bir şeyler öğrenirken doğruluğunu iki defa kontrol edelim. Bu zamanlarda hassaslaşan insanlar duygunun ve hislerin meyvesi olan kitaplara ilgi gösteriliyor. Zaten okuma sıkıntısı çeken bir toplumuz. Hiç olmazsa böyle özel ve güzel günlerde de olsa kitap okumanın artmasını sevindirici bir durum olarak görüyorum. Ramazan ve kandiller kitapların bilgi kaynağı olduğunu hatırladığımız nadir günler zaten. Hiç olmazsa bu zamanlarda kitap okumayı ihmal etmemeliyiz. Ama kitap okurken bize yararlı olacak kitaplar okumalıyız. Yoksa okuduğumuz kitapların bize yararından çok zararını görürüz. Bizim tavsiyemiz bizim klasiğimiz olan kitapların okunmasıdır” diye konuştu.

FİYATLARIMIZDA İNDİRİME GİTTİK
Vatandaşın Ramazan yaklaşırken dini kitap okuma oranının arttığını söyleyen Ahmet Odun, “İndirimlerimiz Ramazan-ı Şerife mahsus değil. Ama dini kitaplarda daha fazla indirime gittik. Bunun nedeni de, vatandaşlarımızın daha fazla bilgi sahibi olmasına yardımcı olmak. Ekonomik krizden dolayı vatandaşlar iki kitap alacakken bir kitap alıyorlar. Biz de düşen bu sayıyı tekrar arttırmak için indirime gittik. Biliyoruz ki insanlar böyle zamanlarda biraz daha dikkatli yaşamaya gayret ediyorlar ve bir şeyler öğrenmek istiyorlar. Biz de bu öğrenme isteğine karşı elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Belli zaman dilimini kapsasa da insanların bir şeyler okumasını ve okumak için çaba göstermesi bizim gibi satan ve kitabı seven insanları mutlu ediyor” dedi.

Yaşar Sarı- Memleket