"Ramazan dünyevileşmenin önüne geçiyor"

"Ramazan dünyevileşmenin önüne geçiyor"

İÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedir:- "Ramazan dünyevi işlerle meşgul olmanın verdiği ruhaniyetten, maneviyattan uzaklaşan inanlara bir nevi canlanma, yeniden kendini bulma, ibadet ve ruhaniyetini tekrar kazanmak için bir fırsat sunar"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, ramazanın canlanma, yeniden kendini bulma, ibadet ve ruhaniyetini tekrar kazanmak için fırsat olduğunu kaydetti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, İslam'da ibadetin hayatın her anında Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşamak olduğunu belirtti.

Bugün bilgiye ulaşımın daha kolay olduğuna dikkati çeken Bedir, "Din çok hassas alanlardan biri. Doğru bilgi kaynaklarına ulaşmanın çok büyük önemi var. Çünkü burada söz konusu olan sizin imanınız ve ibadetinizdir” ifadelerini kullandı.

İyi insan olmanın önemine vurgu yapan Bedir, Ramazan'ı sosyalleşmenin gerçekleştiği bir ay olarak tanımladı. Ramazanın bir nevi rehber, bir ışık olduğunu kaydeden Bedir, şunları kaydetti:

"Ramazan dünyevi işlerle meşgul olmanın verdiği ruhaniyetten, maneviyattan uzaklaşan inanlara bir nevi canlanma, yeniden kendini bulma, ibadet ve ruhaniyetini tekrar kazanmak için bir fırsat sunar. İsraf, İslam'ın kesinlikle yasakladığı şeylerden biridir. Gelişmiş toplumlarda inanılmaz bir israf ortaya çıkıyor. İsraf etmemenin kültür haline getirilmesi gerekiyor. Biz yemeği fazla yiyerek israf ediyoruz. Bu da sağlık problemi, örneğin obezite olarak karşımıza çıkıyor. Ondan sonra da bundan nasıl kurtuluruz diye sporlar, diyetler bir sürü şeyin peşine düşüyoruz. Halbuki en başta Allah Resulü’nün önerdiği yemek kültürüne uyabilsek bireyler olarak israfı da önlemiş olacağız.”

Çocukları küçük yaşlarda namaz ve oruca alıştırmanın gerekliliğini aktaran Bedir, sorumluluğun küçük yaşlarda kazanılan bir şey olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler