Ramazan Bayramı'na doğru

Ramazan Bayramı'na doğru

KAYSERİ (AA) - Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Güven, mesajında, bayramların sevinç ve sürur zamanları...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güven, mesajında, bayramların sevinç ve sürur zamanları olduğunu belirtti.

Ramazan-ı şerifte rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ikliminin yaşandığını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Bu mübarek ve manevi günlerin ardından bayramı idrak etmemiz, sevinmemiz, sevindirmemiz, barışmamız, kaynaşmamız ve kardeşçe kucaklaşmamız, öbür alemdeki büyük ve sonsuz bayramların bir nevi yansımalarıdır. O halde hayatımızın her saniyesini bayrama çevirmemiz bir yerde elimizde olsa gerektir. Günahsız geçen günlerimizin sevgi, saygı ve hoşgörülü, büyüğünü küçüğünü, birliğini dirliğini, helali haramı bilen gönüllerimiz ve nice nice güzelliklerimiz bu bayramların habercisidir. Rahmet ve mağfiret ikliminden faydalandığımız bu manevi zaman diliminde çok ahlaki güzellikler kazandık. Bu güzellikler ibadetle kesintisiz devam ederse eğer, hayatımızın her safhası güzelliklerle dolar. Sevgili peygamberimiz de, 'İbadetlerin Allah’a karşı en sevimli olanı, az da olsa devamlı olarak yapılanıdır' buyurmuşlardır."

Bayramda fakirlerin, yoksulların, dul ve yetimlerin, muhtaçların zekat, fitre, sadaka ve yardımlarla sevindirilmesi gerektiğini vurgulayan Güven, "Birlik ve beraberliğe ekmek ve sudan daha muhtaç olduğumuzu unutmamalıyız. Bayramımızı bu güzelliklere vesile kılmak toplum bireyleri olarak en büyük görevimizdir. Hepimiz bayram günlerini büyük bir fırsat bilerek bayram sevincinin yaşayamayan huzurevlerini, cezaevlerini, hastaneleri, yetiştirme yurtlarını, kimsesiz yaşlıları, özellikle de anne, baba ve akrabalarımızı, komşularımızı ve ebedi aleme göç etmiş yakınlarımızı kabirlerinde ziyaret etmeli, çocukları hediyelerle sevindirmeliyiz. Dünyada zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize, özellikle Gazze'de Yahudi zulmüyle ezilen Filistinli kardeşlerimize de dua etmeyi dini bir görev bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler