Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te bayramlaşma programları düzenlendi

BURSA (AA) - Eskişehir, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bilecik'te bayramlaşma programları düzenlendi.

Eskişehir Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Çelik, törende yaptığı konuşmada, başta Eskişehirliler olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiğini belirterek, sağlık ve huzurla bayrama erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hem Türkiye'de hem de dünya coğrafyasının farklı bölgelerinde üzüntüyle izledikleri terörün, bayramın getirdiği birliktelik ruhuyla bundan sonra görülmemesini temenni eden Azmi Çelik, şöyle konuştu:

"Yakın zamanda Suudi Arabistan'da, Irak'ta bunun yanı sıra ülkemizde görülen terör saldırıları hepimizi derinden üzdü. Maalesef huzurlu ve neşeli günlerimizin terör dolayısıyla sekteye uğradığı bir dönem ama bu vesileyle güvenlik görevlilerimize, askerimize, polisimize göstermiş oldukları fedakarca ve gayretli çalışmaları ile terörle mücadeledeki başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."

- Kütahya

Kütahya'da da bayram namazı nedeniyle çok sayıda vatandaş Ulu Cami'ye adeta akın etti. Namazın ardından bayramlaşma da camide yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül vatandaşlarla bayramlaştı.

Vali Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Bayramlar bizim inanç ve kültür dünyamızda, sosyal hayatımızda önemli yerlere sahipler. Toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın en yükseğe çıktığı günlerdir." dedi.

Cami çıkışında vatandaşlara Kütahya Belediyesince simit ve çay ikram edildi.

Protokol üyeleri daha sonra şehitlik ve huzurevini ziyaret etti.

- Çanakkale

- Çanakkale'de de valilik bahçesinde bayramlaşma töreni düzenlendi.

Vali Hamza Erkal, burada yaptığı konuşmada, bayramların maneviyatı ve hissiyatını doya doya hissederek yaşadıklarını ifade ederek, halkın bayramını kutladı.

Törene, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve öteki yetkililer katıldı.

- Balıkesir

Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine ise Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Balıkesir'deki ilk bayramını geçirdiği için heyecanlı olduğunu dile getiren Ersin Yazıcı, "Ben bu bayramın tüm İslam alemine huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini talep ediyorum. Zorda olan Müslüman kardeşlerimize, Gazzelilere dua edelim. İnşallah onlar da bizim gibi hür ve bağımsız bir şekilde yaşarlar." ifadelerini kullandı.

- Yalova

Yalova'da da Şaban Temuge Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde bayramlaşma töreni düzenlendi.

Vali Tuba Yılmaz, protokolle bayramlaştıktan sonra, Yalova Huzurevi, Yalova Devlet Hastanesi, Anadolu Kalkınma Çocuk Yuvası, İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığını ziyaret etti.

Törene, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katıldı.

- Bilecik

Bilecik'te, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Elban, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

Süleyman Elban, "Bizler burada huzur ve güven içerisinde bayramı kutlarken, memleketimizin dört bir yanında bizlerin huzur içerisinde geçirmesi için görev yapan tüm güvenlik güçlerimize Allah güç, kuvvet versin. Allah onları korusun ve muhafaza etsin. Tez elden memleketlerine, ailelerine ve yavrularına kavuşturmayı Rabbim nasip etsin." şeklinde konuştu.

Elban, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar ile Saffet Şeker Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukları da ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler