Quick 2. El Oto Zirvesi, Sektörün Tüm Paydaşlarını Buluşturdu

Quick 2. El Oto Zirvesi, Sektörün Tüm Paydaşlarını Buluşturdu

Quick Finans’ın ev sahipliğinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen 2. El Oto Zirvesi, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Zirvede ikinci el otomotiv pazarının potansiyeli ve geleceği masaya yatırıldı.

İstanbul’da ilk kez düzenlenen Quick 2. El Oto Zirvesi, ikinci el otomotiv sektörünün tüm temsilcilerini bir araya getirerek sektörün geleceğine ışık tuttu. Quick Finans’ın ev sahipliğinde Kozyatağı Quick Tower’da gerçekleşen etkinlik, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve İstanbul Motorlu Araçlar Derneği (İMAS) başta olmak üzere, çok sayıda dernek, federasyon ve finansal kurumun katılımıyla düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmalarını Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden Özgür Karacaoğlu, FKB Başkanı Ali Emre Ballı ve TSB Başkanı Uğur Gülen yaptı. Açılış bölümünün sunuculuğunu ise ekonomi gazetecisi Noyan Doğan üstlendi.

Quick 2. El Oto Zirvesi, Sektörün Tüm Paydaşlarını Buluşturdu

Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, yaptığı sunumda ikinci el otomobil sektörünün 100 milyar doları aşan devasa bir ekosistem olduğunu vurguladı. Karadağ, “2. el sektörü sıfır araçlara göre üç kat daha fazla ticaret, finansman, noter ve sigorta işlemi üretiyor,” dedi. Zirvenin temel amacının ise şeffaf, güvenilir ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak olduğu belirtildi.

Zirvenin ilk panelinde “Türkiye Ekonomisinde Olası Gelişmeler ve Taşıt Kredileri Pazarına Etkileri” konusu ele alındı. Panelde Ali Ağaoğlu ve Nihat Karadağ, küresel ve yerel ekonomik gelişmeleri değerlendirerek taşıt kredilerine dair beklentilerini paylaştılar.

İkinci panelde ise “İkinci El Satış Kanalları ve Ekosistemi” başlığı altında, Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, İMAS Başkanı Hasan Görkem Konu, Autorola Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Saygı ve girişimciler İsmail Çalmaz ile Cem Bilgiç konuşmacı olarak yer aldı. Panelde elektrikli araçlara olan ilgi, dijital satış kanallarının gelişimi ve sektörün finansmana erişim ihtiyacı masaya yatırıldı. Katılımcılar, bireysel taşıt kredilerindeki mevcut regülasyonların araç fiyatlarına göre güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Quick 2. El Oto Zirvesi, Sektörün Tüm Paydaşlarını Buluşturdu

Zirvenin sonunda Quick Sigorta Trafik Branşı Koordinatörü Seyda Köksal, 2. el oto satışlarına özel sigorta paketlerini tanıttı. Etkinlik, Quick Art Space küratörü Nergis Abıyeva eşliğinde gerçekleşen “Benzer Bir İpe Düğümlü Olmak” başlıklı sergi gezisiyle son buldu.

Quick Finans, bu önemli buluşmayı her yıl düzenleyerek ikinci el otomotiv sektörünün ortak akıl platformu olmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.