PYD'nin 14 SKDP üyesini alıkoyması

PYD'nin 14 SKDP üyesini alıkoyması

ENKS çatısı altında yer alan SKDP'nin 5 politbüro üyesi ile 9 parti üyesinin, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından alıkonulması, Erbil'de protesto edildi- SKDP Politbüro Üyesi Azizi: - "PYD, Suriye'deki Kürt bölgelerinde vekaleten Beşar Ese

ERBİL (AA) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) çatısı altında yer alan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (SKDP) 5 politbüro üyesi ile 9 parti üyesinin, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından alıkonulması protesto edildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki SKDP binası önünde bir araya gelen Suriyeli Kürt sığınmacılar, PYD'nın son günlerde uyguladığı baskı ve saldırıları protesto etti.

Göstericiler arasında bulunan SKDP Politbüro Üyesi Kava Azizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Elinde silahla halkımıza baskı uygulayıp, zorla kendisini dayatıyor. Kimse PYD'ye gelin bizi koruyun demedi. PYD, Suriye'deki Kürt bölgelerinde vekaleten Beşar Esed rejimine hizmet ediyor." dedi.

PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki siyaset alanını kendisinden olmayanlara kapattığını belirten Azizi, "Resmen her şeyin üzerine el koymuşlar. PYD için tolerans, birbirini kabul etme ve birlikte yaşam olgusu yok." ifadelerini kullandı.

PYD, ENKS'nin Suriye'de anayasaya göre hareket etmesine mani olmak için onun çatısı altındaki tüm partilere saldırdığını söyleyen Azizi, "Anayasal düzeyde Kürtler için meydana gelen tüm ümitleri ortadan kaldırmaya çalışıyor" diye konuştu.

- "PYD'nin yaptığı tam bir terördür"

Suriye'deki SKDP üyelerine yapılan baskı ve saldırını kınamak için gösteriye katıldığını ifade eden Cıvan Gani de "PYD'nin halkımıza yaptığını teröristler bile yapmıyor. Bu yapılanların hepsi tam bir terördür. En kısa zamadan bu alıkoyma ve kaçırma olaylarına son vermeliler." dedi

Sakat olduğundan dolayı değneğiyle gösteriyle katılan bir başka eylemci İbrahim Abdurrahman ise PYD'nin Kürtlerin iradesinde göre hareket etmediğini, başka güçler tarafından yönetildiklerini savundu.

SKDP'nin 5 politbüro üyesi ile 9 parti üyesinin, bu akşam Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesindeki PYD tarafından alıkonulduğu belirtilmişti.

ENKS Başkanı İbrahim Bıro da önceki gün yine PYD üyeleri tarafından Kamışlı ilçesinde kaçırılmış daha sonra Suriye-Irak sınırında serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler