Putin'in G20 temasları

Putin'in G20 temasları

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Arjantin Devlet Başkanı Macri ile görüştü

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin'de, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile görüştü.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sisi ile görüşmesinin basına açık kısmında konuşan Putin, Mısır'ı öncelikli ortak, eski ve güvenilir bir dost olarak gördüklerini söyledi.

Putin, Rusya ile Mısır ilişkilerinin zengin bir geçmişe sahip olduğunu ve son yıllarda daha verimli hale dönüştüğünü belirterek, Sisi ile görüşmesinin odağında ekonomik işbirliğinin olacağını dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Rusya ile ilişkileri geliştirerek stratejik ortaklık seviyesine çıkarmak istediklerini ifade etti.

Rusya ile temaslarında terörle mücadelenin gerekliliğine vurgu yapıldığını ifade eden Sisi, dünyada güvenlik ve dengenin ancak Rusya'nın katılımıyla sağlanabileceğini savundu.

- Putin ve Macri ilk kez görüştü

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile görüşmesinde konuşan Putin, iki ülkenin çeşitli seviyelerde sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

Putin, Arjantin'in Latin Amerika'da Rusya'nın önemli ekonomik-ticari ortaklarından olduğunu belirterek, yaşanan tüm zorluklara rağmen bu yılın 7 ayında iki ülke arasındaki ticaret hacminin yüzde 1,7 arttığını kaydetti.

Arjantin Devlet Başkanı Macri, Rusya ile farklı alanlardaki işbirliğini geliştirmek niyetinde olduklarını ifade ederek, kendileri için öncelikli alanın enerji olduğunu belirtti.

Putin, Macri Arjantin Devlet Başkanı seçildikten sonra ilk kez yüz yüze görüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler