"Putin'in asıl hedefi Avrupa'yı bölmek"

"Putin'in asıl hedefi Avrupa'yı bölmek"

Rus muhalif siyasetçi Kasparov:- "Putin'in asıl hedefi Avrupa'yı bölmektir. Artık bu arzusunu gizlemiyor bile"

VİLNİUS (AA) - Rus muhalif siyasetçi, 13. Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov, "Putin'in asıl hedefi Avrupa'yı bölmektir. Artık bu arzusunu gizlemiyor bile" dedi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen "Özgür Rusya Forumu"na katılan Kasparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yürüttüğü siyaseti eleştirdi.

"Putin'in asıl hedefi Avrupa'yı bölmektir. Artık bu arzusunu gizlemiyor bile" ifadelerini kullanan Kasparov, sığınmacı krizine neden olan göç dalgasını, Suriye'deki rejim ve Rusya'nın hava saldırılarının tetiklediğini söyledi.

Rusya'nın, Avrupa'daki mevcut durumu kasıtlı olarak kötüleştirip NATO'yu zayıflatmak istediğini savunan Kasparov, "Rusya'nın NATO ülkelerine karşı savaş açma ihtimali düşük. Çünkü Moskova, bunun NATO'dan askeri bir karşılık bulacağını biliyor" diye konuştu.

Kasparov, Rus siyasetçi Boris Nemtsov'un ölümüyle, ülkenin son muhalif liderini de kaybettiğini belirtti.

Rusya'nın "faşist bir diktatörlük" gibi yönetildiğini kaydeden Kasparov, "Bugün Rusya'da Putin'i eleştiremezsiniz. Bu kesinlikle mümkün değil. Nemtsov, son dakikasına kadar bunun mümkün olduğuna inanıyordu ve karşılığında büyük bir bedel ödedi" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :