Pursaklar'da "Kadın ve Yasal Hakları Semineri"

Pursaklar'da "Kadın ve Yasal Hakları Semineri"

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi ev sahipliğinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından, "Kadın ve Yasak Hakları Semineri" düzenlendi.Saray Kültür...

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi ev sahipliğinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından, "Kadın ve Yasak Hakları Semineri" düzenlendi.

Saray Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti Büyükşehir ve Pursaklar Meclis Üyesi Meral Bozoğlu, Pursaklar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Damla Turhan, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan AK Parti Pursaklar Belediyesi Meclis Üyesi Bozoğlu, zarafeti, fedakarlığı, inceliği, duygusal zekasıyla kadınların özel varlıklar olduğunu söyledi.

Kadınların bilgiyle, kültürle donanmalı, fazilet ve erdemle süslenmesi gerektiğini ifade eden Bozoğlu, şöyle konuştu:

"Bunu cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk özellikle dile getirmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da her zaman karar mekanizmalarında kadınların temsil erilmesi gerektiğine önem vermiştir. TBMM'de bu dönemde ilk defa yüzde 14,73 oranında kadın vekil artışı oldu. Hükümetlerimiz kadınlar için önemli düzenlemeler yaptı."

Avukat Emine Evcim ise, Medeni Kanundaki düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

Avukat Elif Yurtoğlu da, şiddet ve türleri ile şiddet mağdurlarına karşı devletin aldığı tedbirleri anlattı.

Yurtoğlu, "Kadının canına kast etmek, dayak atmak, dövmek, tartaklamak, darp emek, eve kapatmak, tedavisine engel olmak, rızası dışında cinsel ilişkiye zorlamak, zorla evlendirilmek, kazancına el koymak, zorla çalıştırmak, mirastan mahrum bırakmak birer şiddettir. Bu tür şiddetlere maruz kalındığı zaman mülki amirlerden tedbir kararları talep edilebilir." açıklamasında bulundu.

Avukat Ezgi Sıvacıoğlu, kadınların iş yaşamında kadınlar ve kadınların sosyal güvenceye kavuşabilmeleri için yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :