Pursaklar'da "15 Temmuz Şehitleri" konferansı

Pursaklar'da "15 Temmuz Şehitleri" konferansı

İlçe Belediye Başkanı Çetin: - "15 Temmuz bizim için ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için tam bir dönüm noktası olmuştur"

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "15 Temmuz bizim için ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için tam bir dönüm noktası olmuştur." dedi.

Çetin, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün din kisvesi altında milleti kandırdıklarını söyledi.

"O gün hainler başarılı olsalardı şayet, bugün biz maalesef burada böyle bir toplantı yapma şansına sahip olamayacaktık. Belki büyük bir kısmımız da aramızda olmayacaktı." diyen Çetin, şunları dile getirdi:

"15 Temmuz'ları çocuklarımıza hep hatırlatmak ve bunu sıcağı sıcağına yaşamak ve yaşatmak mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz'u yapan alçaklar din kisvesi altında bizi kandırdılar. Müslüman bir kere kandırılır. 15 Temmuz bizim için ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için tam bir dönüm noktası olmuştur. Bizim elimizde iki tane kaynak var; birincisi Allah'ın kitabı ikincisi de ehlibeytin ve Resullüllah'ın yaşantısı. Biz ne zaman ki bunlardan taviz verirsek bizi daha çok kandıran olur. Rabbim bu iki güzellikten bizi ayırmasın."

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da batı ülkelerinin kontrolünde olan örgütlere karşı mücadele etmenin ancak İslam ümmetinin birlik olma şuuru ile hareket etmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Hatipoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Allah bu ümmete acımış. Yoksa bugün burada çoğumuz olmayacaktık. Allah adına iş yaptığını iddia edenler, Allah adına adam öldürecekler. Bunlar da çok garip değil çünkü yıllardır batının kontrolünde olan örgütler kuruluyor. Bu krizi İslam ümmetine yaşatıyorlar. Allah o zalimlere hesap sorsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok devlet adamının gösteremeyeceği bir refleksle darbe girişiminin seyrini değiştirdiğini ifade eden Hatipoğlu, büyük bir badirenin atlatıldığını anlattı.

Hatipoğlu, "Yıllardır radyolarda, televizyonlarda, konferanslarda konuşmalar yapıyorum. Hep sizlere bir örnek sunmaya gayret ettim. Sizin örneğiniz Nihat Hoca, Ahmet Hoca veya herhangi bir hoca değil, Hz. Muhammed'dir. Herhangi bir dini cemaat olabilirsiniz. Ama şeyhiniz, hocanız, üstadınız, mürşidiniz Hz. Muhammed'in önüne geçtiği zaman o iş biter." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :