Pursaklar Şehitlik Camisi inşası tamamlandı

Pursaklar Şehitlik Camisi inşası tamamlandı

ANKARA (AA) - Pursaklar ilçesinde devam eden Şehitlik Camisi inşasının tamamlandığı bildirildi. Pursaklar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Pursaklar...

ANKARA (AA) - Pursaklar ilçesinde devam eden Şehitlik Camisi inşasının tamamlandığı bildirildi.

Pursaklar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Pursaklar Mezarlığı yanındaki 425 metrekare alan üzerine Selçuklu Türk mimari tasarım unsurlarıyla inşa edilen yapının tamamlandığı belirtildi.

İki ayrı bloktan oluşan dini tesis projesinin, tek minareli ve 3 katlı olarak tasarlandığı ifade edilen açıklamada, "Çevre düzenlemesi ve dış cephe kaplamaları yapılan tesise minber, mihrap ve kürsü de yerleştirildi. Boya ve badana gibi ince işçiliği devam eden tesisin kısa sürede Pursaklar halkının hizmetine sunulması bekleniyor." denildi.

Proje içerisinde asansör, bay-bayan namazgah, yemekhane, şadırvan, ve lavabo ile abdesthaneler, taziye odası, gasilhane ve morgun yer alacağı aktarılan açıklamada, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in, "Projelerimizi teker terek tamamlayıp hizmete sunuyoruz. Pursaklar’ı hep birlikte geleceğe taşıyoruz." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :