Psikoloji Günleri 2’ gerçekleştirildi

Psikoloji Günleri 2’ gerçekleştirildi

KTO Karatay Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Karatay Psikoloji Günleri programının 2’incisi gerçekleştirildi.

Atiker Delüx Karatay Kongre merkezinde düzenlenen  Karatay Psikoloji Günleri programının 2’incisi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Psikoloji Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Psikolojik danışama ve rehberlik hizmetlerinin önemli olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bu kapsamda birçok çalışma yaptıklarını ve bu alanca öncü olan kuruluşlara destek verdiklerini ifade etti. Kişinin gelişimi için psikolojik danışama ve rehberlik hizmetlerinin önemine vurgu yapan Büyük, “Günümüz dünyasında teknolojinin ve yaşan standartlarının sürekli ilerleme göstermesi toplumsal koşullarda bireysel algılarda değişiklik meydana getirmekte. Bu aşamada bireyin savrulup gitmemesi, ancak doğru ve yerinde bir eğitim süreciyle mümkün olacaktır. Bu anlamda her türlü olumsuz manzaranın önüne geçmede rehberlik hizmetlerinin ve uzmanlar tarafından saplanacak psikolojik desteklerin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Eğitimle birlikte bireyin gelişimi gerek özelde gerekse toplumsal süreçte ciddi bir planlama ve özenli bir çalışmayı gerektirir. Bu sebeple rehberlik hizmetinden yoksun bir eğitim süreci kuşkusuz eksik sayılacaktır. Psikolojik danışama ve rehberlik hizmetleri alanı, bireye değer veren bireyi olduğu gibi kabul eden ve gelişimine uygun koşullarının oluşturulmasını sağlayan destekleyici bir alandır.  Bu destek hizmetini en iyi şekilde sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde bir çok hizmet planlı bir şekilde yaygınlaştırılmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi öncülüğünde bu yıl 2’incisi düzenlenen Karatay Psikoloji günleri kapsamında mesleki gelişime katkıda bulunması çok önemli ve faydalı hizmet olarak yerini alacaktır. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

kto-karatay--(2)-002.jpg

“DEĞERLER EĞİTİMİ İHMAL EDİLEMEZ”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade de üniversite olarak öğrencilerin kişisel gelişiminin ön plana çıkarılması amacıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu;   “Üniversitelerin asli görevi eğitim öğretimdir. Ama eğitimde ihmal edilmeyecek bir alan var buda değerler eğitimidir. Üniversitemiz bu anlamda önemli programlar uygulamakta. Öğrencilerimize değerler eğitimini vermeye ve gençlerimizin değerlerimizle bütünleşmesi için gayret içerisindeyiz. Özgüven sahibi olmaları noktasında birçok topluluk ve öğrenci kulüp faaliyetlerimiz mevcut. Her öğrencimiz en az bir topluluğumuza üye ve çoğu programları kendileri organize ediyorlar. Sektörü bilen, sektörü tanıyan öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Gencimiz hangi sektörde hizmet edecekse o sektörü tanıtmaya gayret ediyoruz. Yaptığımız birçok program aslında gençlerin okurken sektörü tanımalarına yardımcı olan programlar. Vizyon sahibi olmaları, teorik ve pratik olarak güçlü olmaları ve girişimcilik ruhuna sahip olmaları için düzenlediğimiz bu tarz programlar ile öğrencilerimize fayda sağlamaya çalışıyoruz.  Araştırma geliştirme faaliyetlerinde yine Türkiye’nin en güçlü ve dünyanın en seçkin üniversitelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış akademisyenleri ile çalışarak potansiyelimizi yükseltme gayreti içerisindeyiz.”diye konuştu. Ferit Hepokur-Memleket

Etiketler :