Provokasyona dikkat! Konya'daki vahşi saldırıyla ilgili uyarılar peş peşe geldi

Provokasyona dikkat! Konya'daki vahşi saldırıyla ilgili uyarılar peş peşe geldi

Konya'da 7 kişilik bir ailenin yok olduğu vahşi saldırıyla ilgili Konya Valiliği, Milletvekilleri ve belediye başkanlarından gelen art arda uyarılarla, olayı sosyal medyada Türk/Kürt çatışması olarak gösterenlere itibar edilmemesi istendi

Konya'da meydana gelen 7 kişinin öldüğü olayın iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığını bile bile kaostan beslenen kan emiciler olayı Kürt/Türk çatışmasına çekmeye çalışıyor.

Konya'nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesinde aynı aileden 7 kişi evlerinde vahşice öldürüldü. Silahlı saldırı sonucu öldürülenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Polis ekiplerinin geniş çaplı araştırması sürerken Konya Valiliği, Milletvekilleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları saldırıyı Kürt/Türk çatışması olarak lanse ederek provokasyona mahal verilmemesi uyarısında bulundu.

Konya Valiliği'nden açıklama geldi

Konya Valiliği'nden yapılan basın duyurusunda, "30 Temmuz günü saat 19 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Olayla ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir" denildi.

"Kürt/Türk çatışması olarak gösterenlere itibar etmeyin"

AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Konyamızda bir eve düzenlenen silahlı saldırı sonucu 7 vatandaşımızı kaybettik. Olay tüm yönleriyle araştırılıyor. Sosyal medyada olayı Türk/Kürt çatışması olarak gösterenlere itibar etmemeliyiz. 7 canın acısını hepimiz hissediyoruz. Allah rahmet etsin" dedi.

"7 canın acısını tüm şehir yaşıyoruz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Meram ilçemizde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 hemşehrimizi kaybettik. Acımız büyük. Bilgi kirliliği ile olayı Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere pirim vermeyiz. 7 canın acısını tüm şehir yaşıyoruz. Allah rahmet etsin" ifadelerini kullandı.

"Meram’da provokasyonlara asla müsaade etmeyiz"

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Hasanköy Mahallemizde bir eve düzenlenen saldırı sonucu 7 hemşehrimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Bu olay üzerinden farklı tartışmalar başlatmaya çalışan kötü niyetli kişiler var. Adeta bir aile gibi yaşadığımız Meram’da provokasyonlara asla müsaade etmeyiz" dedi.

"Bilgi kirliliğiyle huzur ve güvenliğimizi hedef alanlara asla ama asla itibar etmeyin"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Meram ilçemizde yaşanan olayda kaybettiğimiz 7 hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu şehir hoşgörünün ve kardeşliğin şehridir. Yaşanan olayı farklı yönlere çekerek, bilgi kirliliğiyle huzur ve güvenliğimizi hedef alanlara asla ama asla itibar etmeyiniz" dedi.

"Kimsenin ırkçı söylemlerle kardeşliğimize zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Meram ilçemizde bugün yaşanan ve hepimizi derinden üzen olayda kaybettiğimiz 7 hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehrimiz üzerinden başlatılan ırkçı söylem, Konyamızdaki kardeşlik ortamına zarar veremeyecek, kimsenin de kardeşliğimize zarar vermesine müsade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Meram'da yaşanan olayda hayatını kaybeden 7 hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşanan olayı farklı yönlere çekmeye çalışanlara, fitne çıkarıp huzurumuzu bozmak isteyenlere itibar etmeyiniz" diye konuştu.

Konya'daki katliam

Olay, saat 18.50'de Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi öldürüldü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler hayatını kaybedenlerin Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları olduğunu belirledi.

Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, "Hepsi gitti" diyerek ağırlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

Sosyal medyada gündem olan #Konyadakatliam hastaginden bazı paylaşımlar

kasoss.jpg

lao.jpg

kasooo.jpgkass.jpg

kos.jpg

laooo.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum