Prof. Faruk Beşer Koronavirüse yakalandı

Prof. Faruk Beşer Koronavirüse yakalandı

İslâm hukukçusu, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Faruk Beşer Koronavirüse yakalandı. Beşer'in bir haftadır hastanede tedavi gördüğü öğrenildi

İslâm hukukçusu, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Faruk Beşer koronavirüse yakalandı. Prof. Dr. Faruk Beşer Hocanın tedavisinin 1 haftadır hastanede devam ettiği öğrenildi.

Oğlu Gazeteci-Yazar Mustafa Sabri Beşer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Babam Faruk Beşer Hocamız, Covit-19 sebebiyle 1 haftadır hastanede tedavi altındadır. Gönülden dualarınıza talibiz. Babam Faruk Beşer Hocamızın tedavisi dolayısıyla arayan ve yakından alakadar olan Sayın Fahrettin Koca Bakanımıza, devlet erkanımıza, özellikle, titiz tutumları dolayısıyla Çam Sakura Hastanesi Başhekimi, Dr ve bütün sağlık personelimize, ailem adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Faruk Beşer kimdir?

Prof. Dr. Faruk Beşer 1952'de Trabzon’da doğdu. İlkokulu Trabzon'da, Ortaokulu İzmit İmam Hatip Okulunda, Liseyi Yozgat İmam Hatip Lisesinde okudu (1972). Atatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nden mezun oldu (1978). Aynı fakültede İslam Hukuku dalında "İslam’da Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor unvanı aldı (1986). Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak 8 yıl muhtelif görevler yaptı. İSAV ilmî sekreterliğinde bulundu. Bilahare Hakyol Vakfı’na bağlı Hadis Enstitüsü’nde 6 yıl kurucu müdür olarak çalıştı.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'ye öğretim üyesi olarak giden Faruk Beşer, orada 1993-1994 senelerinde iki sömestr Mukayeseli İslâm Hukuku ve İslâm Milletler Hukuku dersleri okuttu. Oradan döndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak dahil oldu. 12.10.1994 tarihinde İslâm Hukuku Anabilim dalından doçent, 2000 yılında da profesör oldu. Bu fakültede iki yıl dekan yardımcılığı yaptı. University of Pittsburgh´un daveti ile Visiting Professor olarak ABD'ne gitti ve adı geçen üniversitede 1999-2000 altı ay araştırmalarda bulundu.

Prof. Dr. Faruk Beşer hâlen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslâm Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Faruk Beşer, evli ve dört çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.