Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş Rektör adayı oldu

Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş Rektör adayı oldu

S.Ü. İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Reklam Araştırmaları ABD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu.

Selçuk Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, “Güçlü bir marka kimliği oluşturabilmek için üniversite; öğrencisiyle, personeliyle ve akademik kadrosuyla sıkı bir iletişim ve iş birliği içerisinde olmalıdır. Mezunlarının mevcut öğrencilerle buluşmasını sağlamalıdır. Mezunlarını unutmuş bir anlayış, üniversiteleri hafıza kaybına götürür ve mevcut öğrencileri de oksijensiz bırakır. Her fakültenin mezunlarını her ay sürekli etkinliklerle ağırlamak ve gerçekleştirilecek projelerle üniversiteyi üretim merkezleri haline getirmek gerekmektedir. Üniversiteler ancak bu şekilde inovasyon merkezleri olurlar” dedi.

Selçuk Üniversitesi’nin köklü bir  üniversite olmasına rağmen istenilen marka liginde olmadığını belirten Altunbaş şunları söyledi:  Nerede eksikliklerimiz var diye oturup çalışmalı ve ekip anlayışı içinde keskin ve kalıcı projeler üretilmelidir. Üniversitenin reklam mantığını ileriye taşımak lazımdır. Halkla ilişkiler mantığını ileriye taşımak lazımdır. Yani bütünleşik pazarlama iletişimi anlayışını tüm üniversitemize hakim kılmak lazımdır. Kendini hem kendi personeline hem de dışarıdaki kitlelere doğru anlatamayan üniversite, başarısızlık sarmalından çıkamaz. Bu mantıkla Selçuk Üniversitesinin çok değerli hocalarıyla, personelleriyle, öğrencileriyle ve mezunlarıyla ekip bilinci içinde, iletişim odaklı bir yönetim anlayışı tesis ederek üniversitemizi mutluluk vaat eden bir üniversite haline getirmek istiyorum. İletişimin gücünü kullanan bir üniversite olmasını arzuluyorum. Bu güzel düşüncelerimizi umarım üniversitemiz ve Konya’mız için gerçekleştirme imkanı elde ederiz. Bu sürecin üniversitemiz ve Konya’mız için hayırlı olmasını dilerim.”

Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, Selçuk Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümünde yüksek lisansını yaptı. Doktorasını  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümünde yapan Altuntaş, 2008-2013 yılları arasında Konya Reklamcılar Derneği Başkanlığını yürüttü. 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Reklamcılık Bölümünün kuruluşunu gerçekleştiren Altunbaş, üniversiteli gençleri Konya reklam sektörüyle buluşturan Reklam Topluluğunu kurdu. 2010 yılında Doçent, 2016 yılında Profesör unvanını alan Altunbaş, halen Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünde Reklam Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :