Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu vefat yıldönümünde Konya'da anıldı

Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu vefat yıldönümünde Konya'da anıldı

Ensar Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen geçen yıl 29 Kasım'da kaybettiğimiz Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu'yu anma ve vefa gecesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi

Ensar Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen 29 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu'yu anma ve vefa gecesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi. Programa merhum Ali Osman Koçkuzu'nun ailesi, talebeleri ve protokolün yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kürsüye ilk gelen Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader açılış konuşmasında, Ali Osman Koçkuzu hocayı rahmetle andı, "Yeri doldurulamaz bir alimdi" dedi.

Ardından kürsüye gelen Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altuntaş da hocasıyla ilgili anılarından bahsetti.

Pandemi nedeniyle Konya'ya gelemeyen Prof. Dr. Hayrettin Karaman Çorum'dan canlı bağlantı yaptı, Prof. Dr. Mustafa Fayda da İstanbul'dan bağlanarak dostları Ali Osman'ı anlattı..

Ensar Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kaçar da kürsüye gelerek, evvela kendi adına Ali Osman Koçkuzu'yu anlattı, ardından da emekli Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi, eski Konya Müftüsü Mustafa Ateş’in gönderdiği yazıyı okudu.

Son olarak Pror. Dr. Ali Osman Koçkuzu'nun talebeleri Ahmet Baltacı, Mustafa Uzunpostalcı, Necati Yeniel, Mustafa Fayda, Bilal Saklan, Mustafa Koyuncu ve Ensar Vakfı Konya Şube Başkanı Mahmut Yeşil ve oğlu Abdulhalim Koçkuzu hocalarını anlattılar.

merrr.jpg

mustafa-kacar.jpg

mer.jpg

merr.jpg

Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu kimdir?

1936’da dünyaya gelen Ali Osman Koçkuzu, Meram ilçesindeki Bulgur Tekkesi Camisi’nde hafızlığını tamamladı.

Hacıveyiszade Hacı Mustafa Sabri Kurucu Hocaefendi’nin tedrisatında küçük yaştan itibaren İslami ilimler okuyan Koçkuzu, Konya Yüksek İslam Enstitüsündeki öğrenimi sırasında dönemin önemli hocalarına asistanlık yaparak hadis alanındaki ilk çalışmalarını hazırladı.

Akademik hayatı boyunca şu anki adıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Koçkuzu 2004’te emekli olmuştu.

Merhum Ali Osman Koçkuzu Memleket Gazetesine de köşe yazılarıyla değer katmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.