Poşetli Dede’yle ilgili merak edilen 10 detay

Poşetli Dede’yle ilgili merak edilen 10 detay

Poşetli Dede kimdir? Poşetli Dede nereli? Poşetli Dede’nin akrabaları Çorum’dan mı çıktı? Poşetli Dedenin gerçek ismi ne? Poşetli Dede kaç yaşındaydı? Poşetli Dede’nin cenazesi ne olacak? İşte çok merak edilen bu soruların cevapları...

Konya’nın renkli yüzlerinden biri haline gelen Poşetli Dede önceki gün otogar civarında, otobüsün altında kalması sonucu feci şekilde hayatını kaybetmişti. Vefatının ardından Beyhekim Devlet Hastanesi morguna gönderilen Poşetli Dede'nin cesedi, ilgili savcı tarafından tetkik edilmişti. Yetkililer, Poşetli Dede'nin kimlik tespiti için 15 gün boyunca morgda bekletileceğini, kimliği tespit edilir ve yakınları çıkarsa teslim edileceğini, yakınları çıkmazsa belediye ilgililerince 15 gün sonra Kimsesizler Mezarlığı'na defnedileceğini belirtmişlerdi.


POŞETLİ DEDE KİMDİR, AKRABALARI VAR MI?
Konyalılar Poşetli Dede’nin cenazesinin Kimsesizler Mezarlığı’na gömülmesine karşı çıkıp, yoğun katılımlı bir cenaze namazı beklentisi içine girerken olayla ilgili şok gelişmeler yaşandı. Memleket’in bilgi aldığı Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hem Poşetli Dede’nin kimliğinin belirlendiğini hem de akrabalarının ortaya çıktığını kaydettiler.


İŞTE POŞETLİ DEDE’YE DAİR ÇÖZÜLEN GİZEMLER
1- Poşetli Dedenin gerçek ismi; Mehmet Keleş.
2- Doğum tarihi;  1939. 
3- Yani 75 yaşında.
4- Doğum Yeri; Çorum. 
5- İstanbul ve Ankara’da yaşayan yeğenleri Konya Emniyeti ile temasa geçtiler ve Poşetli Dede Mehmet Keleş’in cenazesini almak istediklerini belirttiler.
6- Poşetli Dede’nin Konya’da yaşadığı süre boyunca Konyalılardan topladığı paraları (kimliği açıklanmayan) bir esnafa teslim ettiği öğrenildi.
7- Esnafın devlet bankalarında tuttuğu ve Poşetli Dede namına biriken paranın miktarı 1 milyon 80 bin TL.
8- Konya Emniyeti’ne gelen şahısların Poşetli Dede’nin akrabası olduklarını ispatlamaları durumunda gerekli işlemlerin de tamamlanmasıyla cenaze kendilerine teslim edilecek. 
9- Aile cenazeyi nerede gömmek isterse orada toprağa verilecek.
10- Bankada olduğu belirtilen 1 milyon 80 bin TL’nin akrabalarına hemen teslim edilmesi mümkün değil. Bunun için de aylar sürecek prosedürlerin tamamlanması gerekiyor. memleket.com.tr

 

Önceki ve Sonraki Haberler