Porsuk Çayı’nın rengi değişti: Çamur gibi akıyor

Porsuk Çayı’nın rengi değişti: Çamur gibi akıyor

Eskişehir'de etkili olan sağanak yağışlar, Porsuk Çayı'nın renginde belirgin bir değişikliğe yol açtı. Vatandaşlar, çayın kahverengiye döndüğü manzarayı şaşkınlıkla karşılıyor.

Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışlar, doğal su kaynaklarında dikkat çekici değişimlere neden oldu. Özellikle baraj, akarsu ve göl gibi su birikintilerinde artan su miktarıyla birlikte, Porsuk Çayı'nın renginde belirgin bir değişiklik gözlendi. Normalde berrak ve yeşil akan çay, yağışlar sonrası suya karışan toprak nedeniyle kahverengi bir hal aldı.

Porsuk Çayı’nın rengi değişti: Çamur gibi akıyor

Bu manzara karşısında bazı vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eskişehir'de yaşayan Mesut Kurt, Porsuk Çayı'nın her halinin güzel olduğunu belirtirken, çayın kendi rengini bulacağına inandığını ifade etti. Kurt, "Şu an çamurumsu bir renk var. Herhalde çamurlu bir su bu tarafa akıyor. Ama düzelir diye düşünüyorum. Yani farklı bir renk katmış ama orijinal rengi daha güzel. Buraya tabii tekrardan yeni bir su, akış gelmesi lazım ki öyle düzelir. Tekrar bir akış olması gerekiyor ki öyle düzelecek. Tekrar yağmur yağması gerekiyor. Su seviyesi biraz artmış sanki. Ama Porsuk Çayı güzeldir ya her haliyle güzel" şeklinde konuştu.

Porsuk Çayı’nın rengi değişti: Çamur gibi akıyor

Eskişehir'de uzun yıllardır yaşayan Sedat Dokuzlar ise benzer bir görüşü paylaştı. Dokuzlar, "Yağmur yağmış, bu renk ondandır, yoksa normal de güzel akıyor. Kahverenginin açığı gibi bir renk hakim şua an, öyle bir renk işte yağışlardan dolayı. Yağışlar sonrası toprağın suya karışmasıyla bu renk oluşmuş. O yağmur o sebebiyle değişiyor. Her yağmur yağdığında böyle olur ama. Su seviyesini arttırdı. Haberlerde barajların doluluk oranı yüzde 70'leri geçmiş. Özellikle İstanbul'da daha büyük kent oralar. Herhalde bizim Eskişehir'de doğmuştur barajlar. 2-3 gün içinde yağmur yağmazsa eski rengine döner" şeklinde konuştu.

Eskişehir'deki bu olağanüstü doğa olayı, vatandaşların dikkatini çekerken, uzmanlar ise yağışlar sonrası yaşanan bu renk değişiminin geçici olduğunu ve çayın eski haline döneceğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.