Polisten kaçan "telefon dolandırıcısı" bacağını kırdı

Polisten kaçan "telefon dolandırıcısı" bacağını kırdı

Bursa'da kendisini polis olarak tanıtıp bir kişinin 12 bin lirasını dolandıran zanlı, buluşma noktasında fark ettiği polislerden kaçarken, 3 metrelik duvardan atlayıp bacağı kırılınca yakalandı- Bir gün önce de başka bir vatandaşın 40 bin lirasını dolandı

BURSA (AA) - Bursa'da, kendisini polis olarak tanıtarak bir kişinin 12 bin lirasını dolandıran zanlı, polisten kaçarken 3 metrelik duvardan atlayıp bacağını kırdı.

Alınan bilgiye göre, Osmangazi ilçesinde yaşayan Ali H'yi (87) telefon ile arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, terör örgütü elemanları tarafından bankadaki hesabından 32 bin lira çekildiğini, paranın geri kalanını da çekeceklerini, kendisinin de terör örgütü elemanı olarak görüldüğünü, sorunu çözmek için ne kadar parası varsa Gemlik Otobüs Terminali'ne getirmesini istedi.

Telefondaki kişiye inanan Ali H, evde bulunan bir miktar para ile bankadan emekli maaşını çekerek 12 bin lirayı belirtilen adreste bir otomobilde bekleyen söz konusu kişiye teslim etti.

Evine dönen Ali H. olayı eşiyle paylaşınca dolandırıldığı ortaya çıktı. Bu sırada yaşlı adamı yeniden arayan dolandırıcılar, evi ya da arsası varsa onları da satması ve parasını verecekleri adrese getirmesi gerektiğini söyledi.

Durumu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine ekiplerine bildiren Ali H, bu kez güvenlik güçlerinin gözetiminde tapuya gidip, temsili olarak tarlasının satışını yaptı.

Daha sonra telefondaki kişiye tarlasını 140 bin liraya sattığını söyleyen Ali H, parayı daha önce kendisine söylenen Dikkaldırım Mahallesi'ndeki Mihraplı Parkı'na getireceğini belirtti.

Ekipler tarafından hazırlanan poşeti alan Ali H, polisin takibi altında otomobiliyle söz konusu adrese gitti. Burada yaşlı adamın yanına yaklaşan Halil Ç. kendisini polis olarak tanıtıp elindeki poşeti aldı. Bu sırada arkadaki araçta bulunan polisleri fark eden zanlı koşarak kaçmaya çalıştı.

Halil Ç. kovalamaca esnasında yaklaşık 3 metrelik bir duvardan atlayınca, bacağı kırıldı. Polis gözetiminde hastaneye götürülen Halil Ç'nin ayağı alçıya alındı.

Bir gün önce de aynı yöntemle bir kadının 40 bin lirasını dolandırdığı ortaya çıkan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından bacağındaki alçı ve koltuk değnekleriyle adliyeye sevk edildi.

Halil Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Polisten kaçan "telefon dolandırıcısı" bacağını kırdı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :