Polisin dikkati dolandırıcılığı önledi

Polisin dikkati dolandırıcılığı önledi

Kırşehir'de yaşlı kadın, kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıdan polisin dikkati sayesinde kurtuldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, banka önünde görevli polis memuru, telefon dolandırıcılarının ağına düşen yaşlı kadını dolandırılmaktan kurtardı.

Aşık Paşa Mahallesi'nde yaşayan Hatice D'ye (67), telefonla ulaşan kişi, Güneydoğu'da polis olarak görev yaptığını ve ev almak için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Telefondaki kişi, kadından yaklaşık 35 bin lira temin etmesini isteyerek, parayı göndereceği kişiye teslim etmesini istedi.

Telefondaki konuşmadan ikna olan Hatice D, hesabındaki parasını çekmek için kent merkezindeki bir bankaya gitti. Bu sırada, yaşlı kadının telefonda heyecanlı bir şekilde konuştuğunu fark eden polis memuru, durumu 155 Polis İmdat hattına bildirerek kadını takibe başladı.

Hatice D, hesabındaki 15 bin lirayı aldıktan sonra başka bir bankaya kredi çekmek için girdi. Kredi başvurusu yaptığı sırada telefon konuşmasına devam eden kadının yanına yaklaşan polis memuru, olaya müdahale ederek dolandırıcılığı önledi.

Polis ekipleri, Hatice D'nin telefonunda inceleme yaparak zanlının bulunması için çalışma başlattı.

Telefonda kendisine ulaşan kişinin Güneydoğu'da görev yaptığını ve maddi sıkıntı çekmesinden dolayı paraya ihtiyacı olduğunu söylediğini ifade eden Hatice D, şunları kaydetti:

"Ailesine ev alarak sürpriz yapacağını bu nedenle para vermemi istedi. Paramın olmadığını söyledim. Başka bankaya giderek kredi çekmemi istedi. 'Annem, çaresizim, bu da sizin bana yardımınız olsun' dedi. Ben de hesabımdaki para ile çektiğim krediyi onun göndereceği bir polise verecektim. Kredi başvurusu yaparken yanıma polisler gelerek ne yapmaya çalıştığımı sordular. Telefonu uzattığımda ise karşıdaki kişi telefonunu kapatmıştı. Polisler sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler