Polis memurunun adı şehit düştüğü Silopi'de yaşatılacak

Polis memurunun adı şehit düştüğü Silopi'de yaşatılacak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Hilmi Bardakçı'nın adı, ilçedeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezine verildi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Hilmi Bardakçı'nın adı ilçedeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde yaşatılacak.

Silopi'de Şehit Harun Boy Mahallesi 47. Cadde'de 10 Kasım 2015 günü zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin, daha önce yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit düşen 3 polis memurundan Bardakçı'nın adının yaşatılması için aynı evi paylaştığı doktor arkadaşı Kamil Konur tarafından girişimde bulunuldu.

Bu kapsamda Şırnak Valiliği ve Silopi Kaymakamlığınca Bardakçı'nın adı ilçedeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezine verildi.

Kamil Konur, yaptığı açıklamada, Silopi Devlet Hastanesinde nöbet tuttuğu sırada patlama meydana geldiğini anlatarak, hastaneye getirilen yaralı polis memurlarından birinin ev arkadaşı olduğunu gördüğünü belirtti.

Polis memurlarının şehit düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Konur, ev arkadaşını kaybetmenin ise tarifsiz bir acı verdiğini dile getirdi.

Şehit Bardakçı'nın adını yaşatmak için bulunduğu girişimin sonuç verdiğini anlatan Konur, görev yaptığı 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin isminin, "Şehit Polis Hilmi Bardakçı Aile Sağlığı Merkezi" olarak değiştirildiğini kaydetti.

Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Konur, "Bu şekilde onun ismini yaşatabildiğimiz için ayrıca gururluyum. Yardımlarını esirgemeyen Şırnak Valiliği, Silopi Kaymakamlığı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 10 Kasım 2015 tarihinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerce daha önce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, saldırıda polis memurları Hasan Aslan, Hilmi Bardakçı ve Sabri Altınbaş şehit düşmüş, bir polis memuru yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :