Polis kıyafetli kurgu videoya, gerçek polis müdahalesi

Polis kıyafetli kurgu videoya, gerçek polis müdahalesi

Bursa Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya için kurgu videolar çeken ve resmi polis üniforması kullanan iki kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler hakkında "kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi" suçundan işlem başlatıldı.

Bursa'da sosyal medya platformlarında paylaşılan bir video, Emniyet teşkilatını harekete geçirdi. "Polise Yakalandım" başlığıyla yayımlanan kurgu videoda, şahıslardan birinin trafik polisi üniforması giyerek "Hop vatandaş napıyorsun?" dediği belirlendi. Resmi polis kıyafetinin izinsiz ve usulsüz şekilde kullanıldığı tespit edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, videonun kurgu amaçlı çekilmesine rağmen, "kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi" suçu kapsamında soruşturma başlattı. Hesap sahibi A.E. ile videoda yer alan M.A.C. gözaltına alındı ve haklarında adli işlem başlatıldı.

Aynı Hesap Sahibinden İkinci Vaka: Çekiciyi Durdurma Olayı

Gözaltına alınan hesap sahibi A.E.'nin, yakın zamanda benzer bir olayla da gündeme geldiği öğrenildi. 21 Kasım 2025 tarihinde sosyal medyada yayılan bir başka kurgu videoda, üç motosikletlinin bir çekiciyi durdurarak silah çektiği ve çekici üzerindeki motosikleti zorla indirdiği anlar yer alıyordu.

Görüntülerin hızla yayılması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, videonun A.E. ile birlikte S.T., M.S. ve B.Y. tarafından senaryo gereği çekildiği tespit edildi. Şüpheliler emniyette ifade verdi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu dört kişi hakkında "Suç uydurma" ve "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlarından adli işlem başlatılmıştı.

Emniyet'ten Sosyal Medya İçerik Üreticilerine Uyarı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kurgu amaçlı olsa bile resmi üniformaların izinsiz kullanılması ve suç teşkil eden eylemlerin kurgulanarak kamu düzenini bozması veya güvenlik endişesi yaratması konularında adli işlemlerin devam edeceğini belirtti.

Her iki olayla ilgili soruşturmaların sürdüğü bildirildi.

Polis kıyafetli kurgu videoya, gerçek polis müdahalesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.