Polatlı’da kadın girişimciler iş yerlerine kavuştu

Polatlı’da kadın girişimciler iş yerlerine kavuştu

ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansının desteği ile yürütülen "Polatlı’da Kadınlara Yönelik İş Kurma Merkezi Kurulması Projesi" kapsamında KOSGEB...

ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansının desteği ile yürütülen "Polatlı’da Kadınlara Yönelik İş Kurma Merkezi Kurulması Projesi" kapsamında KOSGEB hibesinden yararlanan 12 girişimci kadın, yeni iş yerinde faaliyete başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı, Polatlı Ticaret Odası (PTO), Polatlı Belediyesi ve Çankaya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Polatlı Belediyesi'nin, girişimci kadınlar için Necip Fazıl Parkı 2. etapta tahsis ettiği 12 iş yerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, proje sonrasında ilçede kadınların iş yerlerini açmaya başladığını söyledi.

Tunçer, "Bizler artık bayanlarımızı iş sahibi değil patron yapıyoruz. Hepsini tebrik ediyorum ve emeği geçen proje ortaklarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise uzun uğraşın sonucunda mutlu sona ulaştıklarını belirterek, bu sürecin gerçek kahramanları olan kadın girişimcileri tebrik etti.

Projenin gerçekleşmesinde paydaşlarının çok büyük emeği olduğunu ifade eden Yıldızkaya, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine de teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Polatlı turizmde ciddi mesafeler aldı, inşallah misafirlerimizi kadınlarımız karşılayacak. Tekeden süt çıkardık, burayı Polatlı'nın nezih ve işler iş yeri haline getirdik. Buna benzer bir projemiz olan Hanımlar Konağını da ramazan ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak onlara cesaretlendiriyoruz. Bugün 12 iş yerini açan hanımlar cesaret sahibidir, tebrik ediyorum."

Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Doğanay da üniversitesi olarak öncelikle 192 kadına özgüven eğitimi verdiklerini, 131 girişimci adayına muhasebe finans ticaret hukuku derslerini kendisinin verdiğini söyledi.

Adayların başarılı bir şekilde iş planlarını hazırladıklarını belirten Doğanay, girişimci kadınların ileride Türkiye’nin en büyük iş kadınları olarak görülebileceğini ifade etti.

PTO Başkanı Ulvi Sakarya, proje kapsamında kadınların 15 ay eğitim aldıklarını, ardından Polatlı PERPA’da üretime geçtiklerini, kadınların hem iş hem de ticari hayatta daha fazla yer almaları gerektiğini kaydederek, Ankara Kalkınma Ajansıyla 2 proje daha yürüteceklerini sözlerine ekledi.

İş yerlerine kavuşan kadın girişimciler adına söz alan Şengül Elmas, 14 yaşında gelin olduğunu, 3 çocuk 6 torun sahibi olarak kendi iş yerini kurmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

"Daha önce yapmak isteyip de yapamadığım hayallerim vardı." diyen Elmas, "Temizlik firması açmaya karar verdim ve projeye dahil oldum. Yanımda 25 kadın çalışıyor. Kendi bütçeme sunduğum katkıdan ziyade başka insanlara da faydalı olabilmek beni çok memnun ediyor. Bize bu imkanı sağlayan, bu projede bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadın girişimcilere protokol tarafından Uygulamaları Girişimcilik Eğitimi Katılım belgeleri verildi, dükkanların toplu açılışı gerçekleştirildi.

Polatlı’da kadın girişimciler iş yerlerine kavuştu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :