Polatlı darbe davası üçüncü gününde

Polatlı darbe davası üçüncü gününde

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki darbe girişimine ilişkin 330 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor- Sanıklardan Bulgan:- "Biz o gece bir terör saldırısını önlemek için görevl

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 sanık hakkında açılan davanın üçüncü günü sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Sanık eski Uzman Çavuş Gökhan Bulgan, darbe girişimi sırasında terör olayını bastırmak için görev aldıklarını savunarak, "Biz o gece bir terör saldırısını önlemek için görevlendirildiğimizi sanarken hain bir amaca alet edildiğimizi sonradan anladık." dedi.

Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı kışlasından çıktıktan sonra vatandaşların tezahürat yaptığını ileri süren Bulgan, "Halk bize el sallıyordu, Ankara istikametine doğru giderken bir süre bekledikten sonra geri döndük. Polatlı'ya yaklaştığımızda halk bu kez tepki gösteriyordu. Aracın altında kalanlar olur, ezilebilirler diye havaya üç el ateş ettim. Bunu kendilerine ve bize zarar vermesinler diye yaptım. Güvenlik amacıyla havaya ateş açtım." diye konuştu.

Sanıklardan Yunus Yalçın da uzman çavuş olduğunu belirterek, "Ben 23 yaşında bir askerim. Halkımızın 'hain' demesi zoruma gidiyor. 8 aydır tutukluyum, önemli değil, önemli olan hainlerin ortaya çıkmasıdır. Darbe girişimi olduğunu bilmiyordum." ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanıklar Emrah Unutkan, Serhat Tursun, Hasan Balcı, Cihan Yavaşlı, Mustafa Küçükbayatlı, Arif Tahsin Çıtak, Kasım Şafak ve Ramazan Yamankaya da savunma yaptı.

Dava dosyasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de müştekiler arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık ve TBMM avukatları da duruşmada hazır bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :