PKK'ya açıkça destek veren Amerika'nın şehitlerimiz için taziye mesajına tepki! Bakan Soylu: Hiç samimi değil...

PKK'ya açıkça destek veren Amerika'nın şehitlerimiz için taziye mesajına tepki! Bakan Soylu: Hiç samimi değil...

Terör örgütlerine açıkça destek veren ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde şehit olan askerlerimiz için taziye mesajı paylaştı. İçişleri Bakanı Soylu'dan tepki geldi: Hiç samimi değil..

Türk Silahlı Kuvvetletinin yurt içi ve sınır ötesinde PKK terör örgütü ve uzantılarına karşı kararlı mücadelesi sürüyor. Fırat Kalkanı Harekat bölgesinden iki acı haber geldi.

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu, Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek şehit oldu.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI

Hem Türkiye ile müttefikliğe vurgu yapan hem de bölgede DEAŞ ile mücadele bahanesi ile teröristlere eğitimden sağlığa kadar her türlü desteği açıkça veren ABD, Türkiye için taziye mesajı yayınlamaktan da geri durmadı.

22.jpg

"NATO MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ"

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD Büyükelçiliği olarak, son dönemde terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN SOYLU: HİÇ SAMİMİ DEĞİL! SİNSİCE EŞİT KILMA ÇABASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin iki yüzlülüğüne 'Hiç samimi değil' diyerek tepki gösterdi. Soylu, ABD resmî makamlarının, şehitlerimize yönelik taziyesini, 'terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabası' olarak değerlendirdi.

Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmî ağıt yakan ABD resmî makamlarının, Şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil...

1.jpg

PKK İÇİN DE TAZİYE YAYINLAMIŞLARDI

ABD Merkez Komutanlığı geçtiğimiz hafta, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantılarından biri olan SDG'nin üst düzey teröristlerinden Salva Yusuk ve beraberindeki iki kadın teröristi öldürmesinin ardından söz konusu teröristler için taziye mesajı yayınlanmıştı.

11.jpg111.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.