PKK/PYD'den "savaş ya da öl" tehdidi

PKK/PYD'den "savaş ya da öl" tehdidi

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği yerlerde yaşayan Arap gençleri zorla safına katıyor- Gençleri DEAŞ'a karşı savaştıran örgüt, bunu reddedenleri ise tutukluyor ya da infaz ediyor

RAKKA (AA) - MUHAMMED MİSTO - Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki Arap gençleri, Rakka'da terör örgütü DEAŞ'a karşı zorla savaştırıyor. Cepheye gitmeyi reddeden gençleri ölümle tehdit eden PKK/PYD, savaştan çekilen gençleri ise tutukluyor ya da infaz ediyor.

Rakka'nın kuzeyindeki Resülayn beldesi kırsalından isminin açıklanmasını ve görüntü alınmasını istemeyen 25 yaşındaki bir görgü tanığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK/PYD'nin öncülük ettiği SDG saflarına zorla katıldığını söyledi.

Tanık, PKK/PYD'nin, saflarına zorla kattığı Arap gençleri, Rakka'daki şiddetli çatışmalarda ön saflara sürdüğünü anlattı.

Örgütün gençleri cepheye gitmeme ya da çekilmeleri halinde öldürmekle tehdit ettiğini dile getiren tanık, şunları aktardı:

"15 günlük kısa bir eğitimden sonra Arap gençler cepheye gönderiliyor. Gençlerden birçoğu DEAŞ tarafından ya da geri çekildikleri için PKK/PYD tarafından öldürülüyor."

Tanık, 500'den fazla gencin PKK/PYD'den kaçarak köylerine sığındığını ancak örgütün baskın yaparak gençleri yeniden alıkoyduğunu bildirdi.

Yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşen bir olayı anlatan tanık, PKK/PYD'nin 20 genci Rakka'da Yeni Hastane adlı bölgeye gönderdiğini, çatışmalarda 10 gencin öldüğünü ifade etti.

Sağ kalanların PKK/PYD'den destek istediğini ancak örgütün bunu reddettiğini belirten görgü tanığı, "(Arap gençler) Çekilme kararı aldıklarında PYD ateş açtı ve yarısını öldürdü. 5'ini de cezaevine attı." dedi.

- Kandil'den gelen terörist cepheye sürdü

PKK/PYD'nin Telabyad'dan zorla silah altına aldığı 22 yaşındaki bir diğer Arap genç, yaklaşık 1 ay önce örgütün 10 genci Kandil'den gelen bir teröristin liderliğinde Rakka'nın Sanayi Bölgesi'ne gönderdiğini dile getirdi.

Telabyadlı tanık, "Gençler DEAŞ tarafından öldürüldü. (Başlarındaki) Kandilli terörist, PYD-DEAŞ arasındaki anlaşmayla iade edildi." diye konuştu.

6 Haziran'da başlayan ABD destekli PKK/PYD'nin Rakka operasyonunda, kentin yüzde 80'inden fazlası terör örgütünün eline geçti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :