PKK tarafından 3 muhabirin kaçırılması

PKK tarafından 3 muhabirin kaçırılması

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Yavuzaslan:- "Bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği bu çirkin olayı şiddetle kınıyorum. Meslektaşlarımıza ve Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

BARTIN (AA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasını kınadı.

Yavuzaslan, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevleri başında iken, PKK'lılar tarafından kaçırılan Anadolu Ajansı'nın 3 muhabirinin serbest bırakılmasını mutlulukla karşıladığını belirtti.

Halkın haber alma hakkının hiçbir şekilde engellenemeyeceğini belirten Yavuzaslan, şunları kaydetti:

"Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirilen değerli meslektaşlarımız Nusaybin'in Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı. Bölücü terör örgütü PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları gerekçesiyle meslektaşlarımızın fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konularak bilinmeyen bir yere götürülmüşlerdi. Arkadaşlarımız sağ salim serbest bırakılmasından çok mutluluk duyduk. Bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği bu çirkin olayı şiddetle kınıyorum. Meslektaşlarımıza ve Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler