PKK militan kadrosuna PYD'den destek

PKK militan kadrosuna PYD'den destek

Türkiye'de ağır kan kaybeden ve bölge halkının sırt çevirdiği PKK, eleman bulamayınca PYD’den militan transfer etmeye başladı.

Türkiye'de ağır kan kaybeden ve bölge halkının sırt çevirdiği PKK, eleman bulamayınca PYD’den militan transfer etmeye başladı.

Hükümetin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadele operasyonları meyvelerini vermeye başladı. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlara, PKK'ya desteğin azaldığı ve artık PKK'nın Türkiye'den eleman bulamadıkları yansıdı. PKK'nın dağa götüreceği gençleri şehir savaşlarında kaybettiği belirtildi. Bu nedenle Türkiye'den eleman bulamayan PKK militanlarını artık PYDsaflarından topluyor.

BÖLGE HALKI PKK'YA SIRT ÇEVİRDİ

Önceden aileler savaş ortamı olmadığı için çocukların dağa çıkmasına göz yumuyordu. Dağda birkaç yıl kalan gençler, geri döndüğünde HDP'li belediyelerde çalışmaya başlıyordu. Ancak PKK'nın bölge vatandaşına yaptığı baskı sonucu halk PKK'ya sırt çevirdi. Şimdi çatışmaların şiddetlenmesi dolayısıyla aileler, çocukların öleceği endişesi ile dağa çıkmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Aileler, çocuklarını başka şehirlere göndererek PKK'nın onlara ulaşmasının önüne geçiyor. PKK militan bulamadığı için de PYD'den eleman devşirerek Suriye ve Irak'ta bulunan kamplarına götürüyor, orada eğitiyor.

STK'LAR BÖLGEDE OLACAK

Diğer yandan süren operasyonlar sonrasında teröristlerden temizlenen bölgelerde, sivil toplum kuruluşları devreye girecek. İnşa ve ihya sürecinde, ilgili bakanlıklar ve valiliklerle birlikte sivil kuruluşlar aktif rol üstlenecek. Ayrıca terörden mağdur olan ailelere, iş, sağlık, eğitim, spor alanında adım atılacak. Terörden etkilenen vatandaşlara psiko-sosyal destek verilecek.

YENİ ŞAFAK