Piyasalar mesaiye başladı! Konya'da son durum

Piyasalar mesaiye başladı! Konya'da son durum

Goldman Sachs, İran'ın İsrail'e yönelik harekatı ve ABD seçimleri gibi jeopolitik risklerin artmasıyla altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin devam edeceğini öngörerek yıl sonu altın tahminini 2.300 dolardan 2.700 dolara yükseltti.

Spot Fiyat Rekor Kırdı

İran'ın İsrail'e yaptığı saldırı sonrası gerginliğin artması, küresel piyasalarda risk iştahını azalttı. Bu durum, yatırımcıları güvenli liman olarak bilinen altına yöneltti. Ons altın spot piyasada 2 bin 400 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmeyi başardı.

Konya Piyasalarında Durum

Konya'da yeni haftaya altın fiyatları yükselişle başladı. Sabah erken saatlerde gram altın 2.613 TL'den, çeyrek altın ise 4.655 TL'den alıcı buldu. Saat 9:30 itibari ile gram 2.604 TL'ye, çeyrek altın ise 4.625 TL'ye geriledi.

zile.jpg

Analistler Neler Diyor?

Goldman Sachs analistleri, ABD Federal Reserve'in (Fed) para politikası adımları, ABD seçimleri ve küresel ekonomideki gelişmelerin de altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyeceğini tahmin ediyor.

Uzun Vadeli Görünüm

Altın fiyatlarının uzun vadede de yukarı yönlü bir trend sergilemesi bekleniyor. Jeopolitik riskler, enflasyon ve faiz artışları gibi faktörler, altına olan talebi artıracak ve fiyatların yükselmesine yol açacak unsurlar arasında yer alıyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yatırımcıların altın yatırımı yaparken riskleri de göz önünde bulundurması önemlidir. Altın fiyatları dalgalanmalara maruz kalabilen bir emtia olduğu için ani düşüşler de yaşanabilir. Bu nedenle, yatırımcıların sadece kaldırabilecekleri kadar risk almaları ve yatırımlarını çeşitlendirmeleri tavsiye edilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.