Pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptılar

Pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptılar

Ramazan ayının girmesiyle fırıncıların yoğun pide mesaisi de başladı- Kırklareli'de aşırı sıcak çalışma şartlarında sahur için vatandaşlara pide yetiştirmeye çalışan fırıncılar, diğer yandan pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptı

KIRKLARELİ (AA) - Ramazanın vazgeçilmezi pideleri sofralara yetiştirmek içinz aşırı sıcak ortamlarda yoğun çaba sarf eden fırıncılar, pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptı.

Kırklareli'de fırıncıların ramazan ayındaki yoğun pide mesaisi başladı.

Ustalar, değirmenden gelen unu hamura dönüştürüp pide yapmak için yaklaşık iki saat yoğurdu.

Bir süre dinlenmeye bıraktıkları hamurları gramajına göre kesen fırıncılar, daha sonra üstlerine isteğe bağlı olarak susam ve yumurta ekledi.

Sahur saatine yakın bir süre odun ile taş fırınlarını yakan ustalar, aşırı sıcaklıkta geçen zorlu mesailerinin yanında pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptı. Fırıncılar ilk ramazan pidesinin de lezzetini kendi sofralarında denemiş oldu.

Fırıncı ustaları, ekmek kasalarından oluşturdukları mütevazı sofralarında peynir, zeytin ve domates gibi hafif yiyecekler ile pişirdikleri ilk pideyi bölerek sahurlarını yapıp oruca niyetlendi.

Zamanla yarışan ve acele ile sahurlarını yapan ustalar, imsak ezanı sonrası yeniden yoğun mesailerine devam etti.

Kentte yaklaşık 25 yıldır fırıncılık yapan Faruk Urey, AA muhabirine, zorlu ramazan pidesi mesailerinde başladıklarını söyledi.

Ramazanın bereketiyle geldiğini belirten Urey, "Allah kabul ederse orucumuzu tutacağız. Bu gecede i̇lk sahurumuzu yapıyoruz. Fırında şartlarımız zor. Havalar ve fırının sıcaklığı bizleri biraz zorluyor ama orucumuzu tutuyoruz. Yaklaşık 300 derecede orucumuzu tutuyoruz. Allah gerçekten yardım ediyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :