Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Yıldırım: Saldırıların asıl amacının ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturmak

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Yıldırım: Saldırıların asıl amacının ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturmak

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Yıldırım, Ankara'da Alevilerin ibadethanelerine ve mekanlarına yapılan saldırıyı kınayarak, "Saldırıların asıl amacının ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturmak olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu

Ankara'da dün cemevlerine yönelik saldırılar yapılmış olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştı. Olaya farklı tepkiler gelirken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, bu saldırıların asıl amacının ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturmak olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

"HER TÜRLÜ ÇATIŞMA DİLİNE KARŞI BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SAFLARINDA YER ALIRIZ"

Hidayet Yıldırım, "Öncelikle şunu belirtelim ki; canlarımıza, cemevlerimize ve kurumlarımıza saldırınlar, bu saldırıları planlayıp yönetenler bilsinler ki; bizi demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden koparamayacaksınız. Çünkü biz, baskıya zorbalığa ve her türlü şiddet politikalarına boğun eğmeyiz. Savaş çığırtkanlığına ve her türlü çatışma diline karşı barışın ve kardeşliğin saflarında yer alırız. Biz Aleviler, tarih boyunca her türlü provokatör tertibinin karşısında saldırıya rağmen 72 millete bir nazarla bakmaya devam ettik. Halkları kendi içinde kutuplaştıran, ötekileştiren, çatıştıran, gerilimden şiddetten beslenen politikaların karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Ülkemizi kana bulamak için, tetikçileri ve güdümlü katilleri kullanan Derin Devlet güçlerini, Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Gazi, Gezi, 10 Ekim'den ve Suruç'tan ve onlarca benzer katliamdan biliyoruz" diye konuştu.

"HALKIMIZI PROVOKASYONA KARŞI UYANIK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Yıldırım, halkı cemevlerine sahip çıkmaya ve provokasyona karşı uyanık olmaya çağırdıklarını söyleyerek, "Aleviler olarak eşit yurttaşlık mücadelesi verirken çok iyi biliyoruz ki, bu ülkede yaşayan halklar inançlar ve kimlikler özgür olmadan biz de asla özgür olamayacağız. Bu nedenle dost ve musahip kurumlarla, ilerici aydın, demokrat ve devrimci güçlerle birlikte omuz omuza bir mücadeleye inanıyoruz. Bu saldırıların asıl amacının ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturmak olduğunun bilincindeyiz. Halkımızı kurumlarına ve cemevlerine sahip çıkmaya ve provokasyona karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Biz Aleviler dili, dini, inancı, ırkı, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun herkesin eşit ve özgür bireyler olarak yaşayabildiği kimsenin kimliğinden dolayı ötekileştirilmediği katledilmediği demokratik bir cumhuriyette bir arada kardeşçe yaşamı savunuyoruz" dedi.

"YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Yıldırım, "Cemevleri milyonlarca Alevinin ibadethanesidir. Orada hiç kimseye makamı, dili, dini, rengi sorulmaz. Cemevlerine saldırmak aslında Anadolu halklarının hoşgörüsüne ve bin yıllık komşuluğa saldırmaktır. Biz zalimlerin, zorbaların, ırkçıların dışında kimsenin karşısında olmadık. Aleviler tarihi boyunca hiçbir halkın onurunu incitecek kalkışmada bulunmadı. Bundan sonra da böyle olacaktır. Dün bu ülkenin başkentinde 4 ayrı yerde, Alevilerin ibadethanelerine ve mekanlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.