Peynir şekerinden sarma yaptılar

Peynir şekerinden sarma yaptılar

Konya’da bir hurma firması, Mevlana şekeri olarak da bilinen Konya şekerini sıvılaştırıp Hindistan cevizi, süt ve ceviz ezmesinden oluşan “Konya sarması”nı üretti.

Konya’da bir hurma firması, Mevlana şekeri olarak da bilinen Konya şekerini sıvılaştırıp Hindistan cevizi, süt ve ceviz ezmesinden oluşan “Konya sarması”nı üretti.


Hurma şirketinin sahibi Mustafa İnce yaptığı açıklamada, Konya’da yıllardır hurma satışı yaptıklarını, onlarca çeşidi tüketiciye sunduklarını söyledi. Talepler doğrultusunda hurmadan kahve, cezerye ve pekmez yaptıklarını kaydeden İnce, “Hurma şekerinin gerçeğini Türkiye’de sadece biz satıyoruz.  Normalde hurma şekerinde bir gram bile hurma, hatta tozu bile yoktur. Biz hurma şekerini hurma tozundan ürettiriyoruz” dedi.


Bunların yanı sıra müşterilerine Konya şekeri (peynir şekeri) sattıklarını belirten İnce, “Konya’ya gelen birçok turist bölgeye özgü şekerleme ürünlerinden almadan gitmiyor. Biz de 2007 Mevlana Yılı’na yönelik birçok firmanın yaptığı gibi hazırlık içindeyiz. Bu kapsamda Mevlana şekeri olarak da bilinen Konya şekerini sıvılaştırıp Hindistan cevizi, süt ve ceviz ezmesinden oluşan ‘Konya Sarması’ adı altında yeni bir şekerleme ürettik. İran’da ürettirdiğimiz bu ürün, beklediğimizin üzerinde ilgi gördü” diye konuştu.


İnce, 2 ay önce piyasaya sürülen Konya sarmasının 400 gramlık paketler halinde olduğunu ifade ederek, ayda bin paketin üzerinde satış yaptıklarını söyledi. Konya sarmasının çikolata, badem, Antep fıstıklı ve hatta hurmalısının üretimine başlayacaklarını belirten İnce, “Konya şekeri Türk insanının damak tadına uyuyor ve çok beğeniliyor. Sıvılaştırılmış Konya şekerinden yapılan Konya sarması da aynı damak tadını yansıttığı için ilgi gördü” dedi. aa