Peygamberler şehrinden kutsal topraklara yolculuk

Peygamberler şehrinden kutsal topraklara yolculuk

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da hac vazifesini yerine getirecek 350 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

ŞANLIURFA (AA) - Peygamberler şehri Şanlıurfa'da hac vazifesini yerine getirecek 350 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı.

Merkez Karaköprü Belediyesi yanındaki boş alanda düzenlenen ve hacı adayları ile yakınlarının katıldığı uğurlama töreninde Kuran-ı Kerim okundu, dualar yapıldı, ezan okundu.

İl Müftüsü İhsan Açık, güzel bir an yaşandığını belirterek, hacıları kutsal topraklara uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kutsal topraklara gidenler gibi gönderenlerin de heyecanlı olduğunu ifade eden Açık, şöyle konuştu:

"İnşallah Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret edeceksiniz. Bizlerden de Peygamber Efendimize ve sahabelerine selamlarımızı götürün. Ağlama olacak ama biz bunun sevinçten olduğunu biliyoruz çünkü sevgililerin en güzeline gidiyorsunuz. Orada birbirinizi kırmayın ve kimseyle kavga etmeyin yoksa gelince çok üzülürsünüz. Allah bizlere inşallah sizleri dönüşte de karşılamayı nasip eder. Allah ibadetlerinizi kabul etsin, yolunuz açık olsun."

Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz de Hazreti Muhammed'in atası Hazreti İbrahim'in memleketinden giden hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olmasını temenni etti.

Allah'tan kendilerine Hazreti Ali'nin cesaretini vermesini isteyen Gündüz, "Yarabbi bize Hazreti Osman'ın hayasını ver ki bu memlekete ihanet etmekten utanalım. Yarabbi bize Hazreti Ali'nin cesaretini ver ki gerekirse bir daha tankları durduralım" dedi.

Hacı adayı Mehmet Küpeli, eşiyle birlikte kutsal topraklara gideceği için çok mutlu olduğunu belirterek, Allah'tan herkese hacı olmayı nasip etmesini temenni etti.

Bu arada bazı hacı adayı yakanlarının duygulandığı görüldü.

Törene, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem ile müftülük yetkilileri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :