Peygamberler Şehri'nde mukabele geleneğine ilgi

Peygamberler Şehri'nde mukabele geleneğine ilgi

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa'da, asırlardır yaşatılan mukabele geleneği ramazan ayında da devam ediyor. Hava sıcaklığının...

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa'da, asırlardır yaşatılan mukabele geleneği ramazan ayında da devam ediyor.

Hava sıcaklığının giderek etkisini göstermeye başladığı kentte sabah, öğle ve ikindi namazlarının ardından camilerde yapılan mukabele geleneğine vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Özellikle tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Dergah, Hasan Paşa ve Rızvaniye camilerinde mukabele geleneğinden dolayı yoğunluk yaşanıyor.

Camilerde yüksek sesle hatim okunurken bilenler gözleriyle Kur'an-ı Kerim'i takip ediyor, bilmeyenler ise dinliyor.

Vatandaşlar Dergah Camisi'nde ramazan dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif'i de (Hz. Muhammed'in ayak izi) namaz sonrası ziyaret etme imkanı buluyor.

Bu arada hava sıcaklıkları nedeniyle bazı vatandaşlar ve çocuklar, tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki Hasan Paşa Camisi'nin bahçesindeki su kanalında serinlemeye çalışıyor.

Esnaflardan Hüseyin Nacaroğlu, özellikle ramazan ayında maneviyatı daha güzel yaşamak adına öğle namazı sonrası camilerdeki mukabeleye katıldığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :