"Peygamberler şehri"nde Kadir Gecesi

"Peygamberler şehri"nde Kadir Gecesi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ve Birecik ilçesinde Kadir Gecesi dolasıyla program düzenlendi."Bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ve Birecik ilçesinde Kadir Gecesi dolasıyla program düzenlendi.

"Bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir Gecesi dolayısıyla Siverek ilçesinde camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu.

Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki Ulu Cami'de kılınan teravih namazının ardından program düzenlendi. Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından ilahiler seslendirildi, Mevlid-i Şerif okundu.

Kadir Gecesi'nin faziletini anlatan cami imamı Mahmut Ersan, "Namaz dinimizin direğidir. Bu gece ise Kuran-ı Kerim’in indirildiği bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Geceyi mutlaka namazla geçirin ve çocuklarınız, torunlarınız sizi namaz kılarken görsün." dedi.

Kılınan tesbih namazının ardından program sona erdi.

Birecik ilçesinde ise Kadir Gecesi dolaysıyla teravih namazının ardından Ülkü Ocakları Birecik Şubesi tarafından Amine Hatun Camisi avlusunda vatandaşlara tatlı dağıtıldı.

Ülkü Ocakları Birecik Şube Başkanı Salih Başkapan, yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'ni en güzel şekilde idrak etmeye çalıştıklarını belirterek, dünyada acı çeken tüm Müslümanlar için dua edilmesini istedi.
Etkinlik, duaların ardından son erdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :