Peru'da "uzlaşı kabinesi" oluşturuldu

Peru'da "uzlaşı kabinesi" oluşturuldu

Peru Devlet Başkanı Pablo Kuczynski:- "Uzlaşı belki de ulaşılması zor bir hedef ancak bu yöndeki çabalarımda bir saniyeliğine bile tereddüt etmeyeceğime söz veriyorum"

LİMA (AA) - Peru'nun geçen ay azledilmekten son anda kurtulan Devlet Başkanı Pablo Kuczynski, kabine üyelerinin neredeyse yarısını değiştirdi.

Kuczynski, 19 üyeli kabineye kamu ve özel sektörden yeni isimler atayarak Peru'ya uzlaşı getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Kabineye yeni atananlar arasında muhalefetten kimse yer almazken, Peru Devlet Başkanı yeni kabinenin yemin töreninde, "Uzlaşı belki de ulaşılması zor bir hedef ancak bu yöndeki çabalarımda bir saniyeliğine bile tereddüt etmeyeceğime söz veriyorum." ifadesini kullandı.

Peru'da Kuczynski hakkında 16 Aralık'ta, görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla meclis soruşturması açılması için önerge verilmiş, sonrasında görevden alınması için parlamentoda yapılan oylamada, azil için gerekli 87 oya ulaşılamamıştı.

Çok sayıda partiden milletvekilleri tarafından imzalanan ve kongreye sunulan önergede, Kuczynski, ülkeyi yönetecek "ahlaki yetkiden" yoksun olmakla itham edilmişti.

Kuczynski'nin merkez sağdaki Değişim İçin Perulular (PPK) partisinin 130 sandalyeli kongrede 18 üyesi bulunuyor.

İnşaat şirketi Odebrecht'ten rüşvet almakla suçlanan Peru Devlet Başkanı, bu iddiaları yalanlayarak 2004-2007 yılları arasında Odebrecht'in, şahsına ait danışmanlık şirketine yaptığı ödemelerle ilişkisi olmadığını ve görevinden istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Danışmanlık şirketi Westfield Capital'e o dönemde Odebrecht'in öncülük ettiği konsorsiyumdan yaklaşık 800 bin dolar ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :