Peru Devlet Başkanı halka açık alanda spor yaptı

Peru Devlet Başkanı halka açık alanda spor yaptı

ANKARA (AA) - Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, ilk kabine toplantısından önce bakanlarıyla halka açık alanda spor yaptı.Yerel medyada yer alan...

ANKARA (AA) - Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, ilk kabine toplantısından önce bakanlarıyla halka açık alanda spor yaptı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, 77 yaşındaki Kuczynski ve kabine üyeleri, başkent Lima'da hükümet sarayının önündeki meydanda elektronik müzik eşliğinde spor yaparak oradan geçenleri şaşırttı.

Kuczynski yarım saatlik seansın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sağlıklı yaşamı ve halkı spor yapmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu seans kabine üyeleri içindi, bir daha ki sefere seansa basın mensupları da katılabilir." dedi.

Sağlık Bakanı Patricia Garcia, spor eğitmenleri eşliğinde egzersiz seanslarının her hafta yapılacağını belirtti. Garcia, "Amacımız Peru halkını spor yapmaya teşvik etmek ve obeziteyi azaltmak." şeklinde konuştu.

Peru'da nüfusun yarısının fazla kilolu olduğu belirtiliyor.

Ülkede 5 Haziran’da düzenlenen genel seçimin ardından Devlet Başkanı seçilen Pedro Pablo Kuczynski, 28 Temmuz'da Lima'da düzenlenen törenle yemin ederek görevine başlamıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :