Perinçek'ten HDP’ye sahip çıkan Kılıçdaroğlu’na eleştiri

Perinçek'ten HDP’ye sahip çıkan Kılıçdaroğlu’na eleştiri

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, haklarında Kobani soruşturması yapılan HDP’lileri 'halkın seçtikleri' söylemiyle savunmasını eleştirdi. Perinçek, “Kimseye oy aldı diye Türkiye’yi bölme hakkı tanınamaz!” dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, haklarında Kobani soruşturması yapılan HDP’lileri “halkın seçtikleri” söylemiyle savunmasını eleştirdi. Perinçek, “HDP, PKK’nın siyasi kolu olarak bölücü teröre her türlü desteği sağlayacak. Ama kimse ona dokunmayacak(!) Bunun adı da demokrasi olacak! Maalesef CHP, HDP’nin yalnızca müttefiki değil; ana muhalefet partisi HDP’leşiyor. PKK dostu, sahte solcu kim varsa, örgütleri bittikten sonra CHP’nin çatısı altında yuvalandılar. Bunlar CHP’yi yönetiyor." Davutoğlu’nun “Erdoğan ve Perinçek otoriter rejimde birleşiyorlar” sözlerine de yanıt veren Vatan Partisi Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı: “Halka dayanan güçlü bir devlet ve disiplinli toplum şart. Yoksa liberalizm ile Türkiye bugünkü badireleri atlatamaz. Dünyadaki bütün köklü değişimler devrimci ve halkçı otoritelerle sağlanmıştır. Hz. Muhammed kervanları yağmalayanlara, kabile savaşlarını sürdürenlere karşı otorite uygulamıştır. Atatürk de büyük bir otorite kurmasaydı İstiklal Savaşımız kazanılamazdı. Ama şimdi Amerikancılar, ‘Türkiye güçsüz olsun, laçkalık olsun, kargaşalık olsun’ diye ‘otoriteyi’ karalıyor.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur’un sorularını yanıtlayan Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında HDP’ye sahip çıkmasını yorumladı. Perinçek, CHP Lideri’nin “Halkın seçtiklerini alıp kayyum atıyorsanız demokrasi yoktur” sözüne tepki gösterdi: “Kılıçdaroğlu’nun savunduğu Amerikancı demokrasi. ABD, bu sözde demokrasiyi Türkiye’yi bölmenin aracı olarak kullanıyor. ABD’nin silahlandırdığı PKK, bir yandan Mehmetçiğe kurşun sıkacak diğer yandan Türkiye’yi bölmek için parti kuracak. Bu parti, PKK’nın siyasi kolu olarak çalışacak; bölücü teröre her türlü desteği sağlayacak. Ama kimse ona dokunmayacak(!) Bunun adı da demokrasi olacak! İstediği kadar o alsın. Kimseye oy aldı diye Türkiye’yi bölme hakkı tanınamaz! TSK, jandarmamız, polislerimiz, köy korucularımız, Kürt vatandaşlarımızın da desteğiyle PKK’yı eziyor. Göreceksiniz, HDP de önümüzdeki dönemde silinecek.”

CHP’NİN HDP’LEŞMESİ

“CHP ise bölünmenin tarafında; HDP’nin en sağlam dostu. Sayın Kılıçdaroğlu bugünkü grup konuşmasında da şu ifadeyi kullandı: “HDP’ye Kobani operasyonunu, Millet İttifakı’nı bölmek için yapıyorlar” CHP Lideri, İYİ Parti’yle beraber HDP ile müttefik olduklarını ilan etmiş oldu. Maalesef

CHP yalnızca HDP’nin müttefiki değil, ana muhalefet partisi HDP’leşiyor. CHP’nin vatansever, Atatürkçü tabanı dışında yönetim katları HDP dostlarıyla dolu. PKK - HDP yandaşı sahte solcu kim varsa, partileri, örgütleri bittikten sonra CHP’nin çatısı altında yuvalandılar. Bunlar CHP’yi yönetiyor. CHP içindeki muhalif gruplara baktığımızda, onların da bölücülük konusunda mevcut yönetimden farklı olmadığını görüyoruz. HDP’yle daha ileri bir ortaklığın kurulması için birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak bölücülerle beraber olanlar bölünür ve küçülür, asla iktidar olamaz!”

CHP’NİN DOĞU AKDENİZ’DE TÜRKİYE’Yİ VURAN SİYASETİ

CHP yönetiminin Atlantik yanlısı siyasetleriyle Türkiye’ye zarar verdiğini kaydeden Perinçek, sözlerine şöyle devam etti: “CHP’nin diğer meselelerdeki duruşu da buna paralel. Örneğin, KKTC gibi bir milli bir meseledeki tavırları… Adaya gidip Atlantikçi Cumhurbaşkanı’na koşuyorlar. CHP’nin yöneticileri Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın cephesine yarayan söylem geliştiriyor: ‘Aman barış olsun, el ele verelim, savaş çıkmasın’ Tamam savaş olmasın da Türkiye orada kuvvetli olursa, savaş olmayacak. CHP, Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de esas olarak nereden vuruyor? Rusya karşıtlığıyla, İran karşıtlığıyla, Çin karşıtlığıyla… CHP, Türkiye’yi Amerika’nın kucağına atmaya çalışıyor. Bunların hepsini birleştirdiğimiz zaman RAND Corporation planı çıkıyor. ABD’nin o raporunda ne vardı? Açık açık ‘Muhalefeti birleştireceğiz ve iktidar yapacağız’ diyorlar. Biden bunun adını da koydu: CHP, İyi Parti, HDP, Davutoğlu, Babacan, Abdullah Gül diye… Şimdi Biden’ın söylediği gibi bu partilerin birleştiklerini görüyoruz.”

DAVUTOĞLU’NA YANIT 

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, AK Parti ve Vatan Partisi’ni hedef alarak “Erdoğan ve Perinçek için otoriter rejimde birleşiyorlar” sözlerini kullanmıştı. Perinçek buna da yanıt verdi: “Davutoğlu, otoriterliği bir olumsuz kavram gibi kullanıyor. Oysa Türkiye’nin önündeki zorlukları aşması için hükümet otoritesinin kuvvetli olması lazım. Türkiye, ekonomide de güvenlikte de halka dayanan güçlü bir otorite olmadan başarıya ulaşmaz. Vatan Partisi’nin programında da var: ‘Halka dayanan güçlü bir devlet ve disiplinli toplum şart’. Yoksa liberalizm ile Türkiye bugünkü badireleri atlatamaz. Ayrıca hem ‘hukuk devleti’ diyorlar… Peki otoritesiz bir hukuk devleti olabilir mi? Hukuk ne demek? Devletin cebir gücüne dayanan kuralların bütünü.”

TOPLUMU İLERLETMEK İÇİN GEREKLİ OLAN GÜÇLÜ OTORİTE

Perinçek, güçlü bir otorite kuranların topluma ve medeniyete önderlik ettiklerine örnekler verdi: “Dünyadaki bütün köklü değişimler devrimci ve halkçı otoritelerle sağlanmıştır. Hz Muhammed’in kendisi ne diyor: ‘Kabileler arasında artık savaş olmayacak. Kimse kimsenin kervanını basmayacak. Can ve mal emniyeti-güvenliği olacak. Size böyle bir nizam kuruyorum, devlet kuruyorum’. Hz. Muhammed kervanları yağmalayanlara, kabile savaşlarını sürdürenlere karşı otorite uygulamıştır. Bu sayede bir medeniyet devrimi oluyor. Atatürk de büyük bir otorite kurdu. Siz Atatürk’ün yerine otoritesi olmayan, liberal, sözüm ona demokrat bir şahsiyeti koyun, ne İstiklal Savaşı’nı kazanabilirdiniz ne de Cumhuriyet Devrimini yapabilirdiniz. Otorite olmayan yerde demokrasi ve özgürlük olmaz. Amerikancılar ‘Türkiye güçsüz olsun, laçkalık olsun, kargaşalık olsun’ diye otoriteyi karalıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.